• October 27, 2020, 05:51:14 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic: Wifi cutting off?  (Read 41725 times)

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #15 on: June 11, 2013, 04:45:39 PM »

I really don't think it's a router issue, more like your environment. Having many other WiFi routers near by on 2.4Ghz will cause any router to not work well. It was possible that your older 655 router didn't have the "good neighbor policy" as newer generation routers now have and there maybe some near by you that don't. Thus all the congestion and interferences on the 2.4Ghz radio near you.

Maybe someone can review your router settings with you using Link> teamviewer if your interested. Its safe and secure.


From what I can tell, I have 2 neighboring WRT54G routers that are like a couple of feet away.  I'm tired of fighting with it, so I suppose I'll just see how it goes.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #16 on: June 12, 2013, 07:05:18 AM »

Those are probably interfering. I would check out some 5Ghz upgrade paths.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #17 on: June 12, 2013, 06:44:34 PM »

Those are probably interfering. I would check out some 5Ghz upgrade paths.

Thanks for the insight.  I will ponder on whether or not to go that route.  I'm wondering if changing the channel to 6 may help.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #18 on: June 12, 2013, 07:04:36 PM »

You can set to channel 6 and test to see if it help. Again, if others are using Channel 6, could be problems. Test it out and see. Can always change it back.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #19 on: July 04, 2013, 08:54:22 PM »

Hi... I'm back!

I've been able to move on with my router for the most part.  I changed the channel to 6 and I changed the wifi security to WPA only/TKIP which seems to work the best.  I have a few questions that have been bothering me.

1.  When I run inSSIDer, I see that my router is emitting 2 APs.  1 with my Wifi security and SSID and another that is blank.  I am a bit concerned this is causing some wifi conflicts but I wanted to get expert opinion on it.
2.  At one time, I was downloading heavily on my Ubuntu box and suddenly my connection deteriorated.  I have other connected devices and they don't exhibit the problem which initially lead me to believe that my Ubuntu box is acting up.  At that time, my Wifi was in channel 1 and I switched it to 6 but the settings DID NOT TAKE INTO EFFECT even though when I check the configuration, it clearly says 6.  I also tried the tools > system > reboot and nothing seemed to happen.  I pulled the plug on the router and let it start up again after 30 seconds.  Suddenly, my Ubuntu box connects just fine as do all my other devices.  Any explanation?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #20 on: July 10, 2013, 11:07:57 AM »

Hi... I'm back!

I've been able to move on with my router for the most part.  I changed the channel to 6 and I changed the wifi security to WPA only/TKIP which seems to work the best.  I have a few questions that have been bothering me.

1.  When I run inSSIDer, I see that my router is emitting 2 APs.  1 with my Wifi security and SSID and another that is blank.  I am a bit concerned this is causing some wifi conflicts but I wanted to get expert opinion on it.
Can you post a picture of InSSIDer when this happens?

2.  At one time, I was downloading heavily on my Ubuntu box and suddenly my connection deteriorated.  I have other connected devices and they don't exhibit the problem which initially lead me to believe that my Ubuntu box is acting up.  At that time, my Wifi was in channel 1 and I switched it to 6 but the settings DID NOT TAKE INTO EFFECT even though when I check the configuration, it clearly says 6.  I also tried the tools > system > reboot and nothing seemed to happen.  I pulled the plug on the router and let it start up again after 30 seconds.  Suddenly, my Ubuntu box connects just fine as do all my other devices.  Any explanation?
What browser are you using when you mange the router? Does this happen on a different PC?

What FW version is currently loaded?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #21 on: July 10, 2013, 02:32:08 PM »

Hi... I'm back!

I've been able to move on with my router for the most part.  I changed the channel to 6 and I changed the wifi security to WPA only/TKIP which seems to work the best.  I have a few questions that have been bothering me.

1.  When I run inSSIDer, I see that my router is emitting 2 APs.  1 with my Wifi security and SSID and another that is blank.  I am a bit concerned this is causing some wifi conflicts but I wanted to get expert opinion on it.
Can you post a picture of InSSIDer when this happens?
I will as soon as I get to InSSIDer.
2.  At one time, I was downloading heavily on my Ubuntu box and suddenly my connection deteriorated.  I have other connected devices and they don't exhibit the problem which initially lead me to believe that my Ubuntu box is acting up.  At that time, my Wifi was in channel 1 and I switched it to 6 but the settings DID NOT TAKE INTO EFFECT even though when I check the configuration, it clearly says 6.  I also tried the tools > system > reboot and nothing seemed to happen.  I pulled the plug on the router and let it start up again after 30 seconds.  Suddenly, my Ubuntu box connects just fine as do all my other devices.  Any explanation?
What browser are you using when you mange the router? Does this happen on a different PC?
Firefox

What FW version is currently loaded?
I'll check... seems like I can't get to my router IP for some weird reason. Be back with this.

EDIT:
This is super odd.  The login of the router is taking an eternity to load up, but my internet on it is fine.  I'll try to reboot my poor router.
« Last Edit: July 10, 2013, 02:49:30 PM by niniendowarrior »
Logged

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #22 on: July 10, 2013, 03:04:07 PM »

FW: 1.01

That was really odd for the router to do.  I'll PM the screenshot to you, FurryNutz.  :)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #23 on: July 10, 2013, 03:40:50 PM »

Ya thats interesting. It is the same MAC address too.
Where exactly in the Asia region are you?

Is v1.01 the latest and greatest for your region? I think v1.04 is available.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #24 on: July 10, 2013, 03:45:50 PM »

Ya thats interesting. It is the same MAC address too.
Where exactly in the Asia region are you?

Is v1.01 the latest and greatest for your region? I think v1.04 is available.

Philippines.  I wasn't sure exactly how and where to get the firmware.  Last time I tried it on my old Linksys router, it killed my router so I have a bit of a phobia with firmwares.

Oh... and I tried to change my router settings on 3 different computers.
« Last Edit: July 10, 2013, 03:57:08 PM by niniendowarrior »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #25 on: July 10, 2013, 04:25:18 PM »

I recommend trying to upgrade FW from here when you select the Router tab and select the arrow to the right until the 636L appears.
https://sg.mydlink.com/support#
Download v1.04 to you PC, unpack the zip file and use IE or FF to apply the update.

Please follow this to update the FW:
FW Update Process
« Last Edit: July 10, 2013, 04:27:21 PM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #26 on: July 10, 2013, 04:29:08 PM »

I recommend trying to upgrade FW from here when you select the Router tab and select the arrow to the right until the 636L appears.
https://sg.mydlink.com/support#
Download v1.04 to you PC, unpack the zip file and use IE or FF to apply the update.

Please follow this to update the FW:
FW Update Process

Just trying to be thorough here so please forgive my inane questions.

Is the FW this one? http://forums.dlink.com/index.php?topic=53650.0

It says "NA" which I presume is North America??
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #27 on: July 10, 2013, 04:35:08 PM »

No, you need to get your FW from this site:
https://sg.mydlink.com/support#
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

niniendowarrior

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Wifi cutting off?
« Reply #28 on: July 10, 2013, 04:37:12 PM »

No, you need to get your FW from this site:
https://sg.mydlink.com/support#

Thanks!  I thought when ou said upgrade FW from "here" you meant this forum.  I'm downloading the firmware now.

This is the file I downloaded.  DIR636LA1_FW104B06.zip  I will find a block of time to perform the firmware update.  Lord I hope this works.
« Last Edit: July 10, 2013, 04:39:00 PM by niniendowarrior »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49294
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Wifi cutting off?
« Reply #29 on: July 10, 2013, 04:52:30 PM »

Hope so too, keep us posted.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: 1 [2] 3 4