• October 25, 2020, 07:05:27 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2] 3

Author Topic: Random Reboots...Any one else experience this?  (Read 17459 times)

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #15 on: June 04, 2013, 09:53:10 AM »

I switched back to 7.  On 8 I kept getting reboots.  no 5 ghz devices.  Is there anything i can check in the log after it reboots again to pin point the problem?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #16 on: June 04, 2013, 10:02:11 AM »

Look at the time frame on when the last complete boot up time was and the time frame when it reboots. You might enable System, Critical, Informational and Warning log options and see if you can find anything that says something when this happens.

The probably is probably WiFi congestion on 2.4Ghz that effects the router rather a HW problem. I presume that if you shut OFF the WiFi radio and just used wired, the router probably wont reboot.

I recommend that you get your devices upgraded to 5Ghz. Devices like PCs, laptops and game consoles can be upgrade to use 5Ghz WiFi with by internally or externally upgrading the HW.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #17 on: June 04, 2013, 10:53:14 AM »

sounds good.  Still waiting on the new dgl so maybe I can put my mac products (quite a few of them) on the 5 and run everything else on 2.4. Hopefully that will free up some of the congestion if that indeed is the problem.  Although since the last time it happened about an hour ago I disabled game fuel and went back to channel 7, and it hasn't disconnected since.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #18 on: June 04, 2013, 10:59:07 AM »

Ya, Were all waiting for the 5500 to appear. SO nows the time to get what you can upgraded to 5Ghz.

Hmm...what does your GF rules look like?
What is your ISP Speed UP and down?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #19 on: June 04, 2013, 11:03:33 AM »

I set up the rules from the link you provided.  I have the ip range between 2 xbox 360's.  My isp is fios 150/65.  With game fuel enabled the measured uplink was about 66500.  Not sure why it's working now without it but it is lol.  Does that really make a big difference for gaming traffic?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #20 on: June 04, 2013, 11:07:46 AM »

Only makes a different on the LAN side. so you have alot of other devices going along with the gameing, then it helps to ensure that priorities are getting used for the gaming devices yet still offers the non priority devices like phones and PC get a fair share of bandwidth.

Do you have a rule set up for ALL OTHER DEVICES too?

Since your on a huge UP and DOWN link. GF may not be needed. I wish I had that here. LOL. There has been some debate on weather GF or QoS is needed on big Links such as yours. Also there is a 2Mb cap in GF on the Uplink if you leave it in automatic, I think. I'm on a 50/2 here so I'm right on the boarder of what caps are doing in routers. Most of the time, it works well. You may want to test with GF off for a while...
« Last Edit: June 04, 2013, 11:10:01 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #21 on: June 04, 2013, 11:11:07 AM »

most people wish they had the speed we have lol.  I did have a rule set up for other devices as well but honestly I didn't have any issues until setting it up so maybe I'll just leave it off for now and see how it goes.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #22 on: June 04, 2013, 11:13:38 AM »

Ya. I'm jealous.  :P

Test it out for a while. Do some gaming with 1 or more xboxes and have someone do some surfing on a PC or device. Maybe stream a video. See how the gaming does.

I have 2 rules for mine,
Rule for the 2 xboxes at 50
Rule for All Other Devices at 128. Seems to work for me and my sappy 50/2.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #23 on: June 04, 2013, 11:18:29 AM »

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #24 on: June 04, 2013, 01:47:05 PM »

Thanks for all the help as usual!  I've been on xbox live for the last 4 hours or so with no issues so far.  I'll keep you posted.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #25 on: June 04, 2013, 02:05:21 PM »

I wish I could stay home and play xbox all day.  :P

Keep us posted.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #26 on: June 06, 2013, 07:25:31 AM »

I wish I could stay home and play xbox all day.  :P

Keep us posted.  ;)

Just happened to be on my days off during my previous post lol, wish I could stay home every day as well trust me.  At work now... On another note I just ordered a external wifi N adapter for my xbox slim which is on the top floor.  I would love to go wired up there but it's way too much of a hassle to run a wire from the dgl 4500 on the main floor.  I'm contemplating getting a dap 1320 to extend the range up there.  Have you had any experience with the dap 1320?  Would that be able to extend on 5ghz?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #27 on: June 06, 2013, 07:36:07 AM »

I don't any any experience with the 1320, however I don't think its 5Ghz supporting as it's only 2.4Ghz.

For 5Ghz I would review the following:
D-Link DAP  1513, 1522, 1525, 1533

I suggest doing some future proofing with 5Ghz if you can. Since you might have a DGL-5500 in your future, you might want to consider one of those or maybe a DIR-865L as a bridged AP for AC modes. I have one, works well in router or wireless bridge mode. Had my roomates xboes wired up to it.  ;D
« Last Edit: June 06, 2013, 07:41:28 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

dyvurcz

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 173
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #28 on: June 06, 2013, 07:42:17 AM »

ok cool.  I actually have a Dap1522 laying around some where.  Maybe I'll see how the 5ghz signal from that works out.  What should it be set to in order to get 5ghz to my xbox?  AP mode or Bridge?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49284
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Random Reboots...Any one else experience this?
« Reply #29 on: June 06, 2013, 07:49:49 AM »

Well AP mode would require a wired connection to the DAP I think so try bridge mode. You'll need to set the 4500 to 5Ghz as well. Until you get fully into 5Ghz, you might go find you a DIR-6 series routers for your 2.4Ghz devices that can't be upgraded to 5Ghz. I use a DIR-601 little thing of a router for 2.4Ghz devices in the living room in wired AP mode. Works great that way for guests too.

ok cool.  I actually have a Dap1522 laying around some where.  Maybe I'll see how the 5ghz signal from that works out.  What should it be set to in order to get 5ghz to my xbox?  AP mode or Bridge?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: 1 [2] 3