• November 21, 2019, 08:28:51 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: "Motion Trigger Indicator" (Motion Detection Indicator) stopped working ???  (Read 4547 times)

RobXT984

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6

"Motion Trigger Indicator" (Motion Detection Indicator) stopped working ???
It's the blinking red indicator top left of the "live video" page.

I am using IE for viewing... it used to work just fine.    I don't use Firefox to "admin"
the cameras (I have two cams).   I hate that VLC player plugin.

The only thing that I changed about the same time I noticed the blinking Motion Trigger Indicator
stopped working was new updates to Java... and I took out the VLC plugin... but since I don't use
Firefox that shouldn't have effected the Motion Trigger Indicator.

I am using the firmware update (which should be the latest)
update_DCS-942L_1.12_1608_WW.bin
dated:  Wednesday, ‎July ‎04, ‎2012, ‏‎9:48:08 AM
That I installed last October 2012

In the response here dated March 11, 2013, 05:09:04 AM
This was "fixed"   ??
http://forums.dlink.com/index.php?topic=42024.msg200975#msg200975
Motion Detection - Motion detection indicator integrated in the web interface to more easily (and accurately) adjust sensitivity [FIXED!]

I haven't tried reinstalling the Firmware... which I guess is what I should do and see if that fixes the problem...

Motion recording does work, I get FTP's just fine and they also show up in the log file.

Anybody else have this problem before ?

Thanks group.
R.
Logged

skeletor

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 20

You could try an older java version for testing only http://www.oracle.com/technetwork/java/archive-139210.html , just don't keep using it since there's so many exploits floating around.
Logged

RobXT984

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6

Thanks Skeletor... but no thanks  ;) ;) !

I certainly wasn't going to reinstall an older version of Java when all else was working fine
with the camera.

But I did upgrade the firmware... the last version was from October.. but apparently
was not the latest.

Immediately I saw no fix to the situation... but just this morning, a day later, it is working
as it should be.

Computers...  arggg  ::) ::)  

Regards.
R.
Logged

RYAT3

  • Level 10 Member
  • *****
  • Posts: 2110

You might want to try to unplug the devices power to reboot the device.

Logged

RobXT984

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6

Unplugging power to the camera is one of the first trouble shooting steps... been there done that   ::)

Well... after a day... the motion trigger indicator is not working again.

Everything else works fine... the log file shows I am FTP 'ing no problem...

Oh well...........
Logged

RobXT984

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6

I've had these (two) cameras for about a year... I think the problem is software..
Logged