• March 28, 2020, 08:07:12 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 2 [3]

Author Topic: New DGL-5500 v1.10B04NA FW Released - Finally  (Read 24459 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48510
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: New DGL-5500 v1.10B04NA FW Released - Finally
« Reply #30 on: November 23, 2013, 06:49:15 AM »

Any status on this?

So I pulled out my DGL-5500 earlier today and put back my DIR-857.  The DIR-857 works a lot better for me regarding speed and wireless strength/performance.  Not sure why.  I have the settings the same way.  I then saw your post and decided to give the DGL-5500 a shot with the new firmware.  I followed your steps of resetting the router, applying the new FW, reapplying all the settings manually, rebooting, etc.

I have IE10 in Windows7x64.  I didn't have any issues with my browser as Fuzzy described.  I do not have a HDD connected. 

In all honesty, I am still having the performance issues on my Wireless using the DGL-5500.  It is almost unusable on my 2.4Ghz band (I have 100MB/20MB service but speedtest was showing <1MB/1MB on wireless 2.4GHz).  The 5Ghz band seems to be ok but still no where getting my LAN speeds.  I also did not get accurate measurements using their speed test in the SB page.  I tried with ABE on and without.  It is better without when using SB for me.  Not any different from old FW unfortunately.

I am not sure why this router's performance is so bad for me compared to the DIR-857.  I really like the idea of SB on the DGL-5500.  I was hoping the new FW 1.10 would have fixed some of these performance issues, but it doesn't seem to have really addressed any of that stuff. 
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

ASTRO_Henry

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 23
Re: New DGL-5500 v1.10B04NA FW Released - Finally
« Reply #31 on: November 23, 2013, 02:41:08 PM »

I think Dlink took down DGL-5500 v1.10B04NA FW. It's not showing on the website.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 48510
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: New DGL-5500 v1.10B04NA FW Released - Finally
« Reply #32 on: November 23, 2013, 04:18:28 PM »

Its still there...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!
Pages: 1 2 [3]