• October 21, 2020, 09:23:11 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Unable to get WAN Admin Access  (Read 3940 times)

CptCbit

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Unable to get WAN Admin Access
« on: April 13, 2012, 07:36:06 PM »

Router is a DIR-601 hardware B with firmware 2.00NA

Using the router connected to a cable modem, I was unable to gain admin access via WAN.

To troubleshoot the problem, I connected the router to the LAN side of my main router (DHCP server, DNS, etc.) The primary router correctly assigns a WAN IP to the 601. The 601 operates normally to access the Internet either via its WiFi or via Ethernet. The 601 is configured for a different IP address range on its LAN side so there is no IP address conflict possible with my main router.

On Tools->Administration, Enable Remote Management is checked, Remote Admin port is 1080 (I've tried others), and Remote Admin Inbound Filter is set to Allow.

In this case the WAN IP address of the router is 192.168.0.98. When I go to http://192.168.0.98:1080/ with a web browser from the WAN side, I get no response. From the same computer I can ping the router with "ping 192.168.0.98".

I figure I have to be missing something here. It appears that this feature just is not there, but others must have this working. It seems like I've tried every possible combination of filters, port numbers, etc., but it just doesn't respond from the WAN side. (192.168.1.1 on port 80 works just fine from the LAN side.)

I'd be interested in any advice folks may have. This is driving me nuts. I've never had this type of trouble with a router before.

Thanks!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49275
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Unable to get WAN Admin Access
« Reply #1 on: April 14, 2012, 12:31:43 PM »

You need to use the WAN IP address that the router gets from the ISP modem, not the LAN IP address.
WAN IP Address:port number
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

CptCbit

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Unable to get WAN Admin Access
« Reply #2 on: April 15, 2012, 03:04:52 PM »

I am using the WAN IP address.

Because I couldn't get remote admin to work when connected to the Comcast cable modem, I set the router up on an internal network where I could easily get at both the LAN and WAN. The WAN has a "local" IP address because that's what it was assigned by my DHCP server.

I am able to ping the address and get a response, but I get nothing when using the remote admin port.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49275
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Unable to get WAN Admin Access
« Reply #3 on: April 15, 2012, 07:34:34 PM »

Default access should be http://public ip address:port#
Example: http://67.35.255.254:8181
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!