• September 20, 2019, 09:45:45 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DLNA Issue - Not all files being indexed  (Read 11904 times)

levilippincott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DLNA Issue - Not all files being indexed
« on: March 21, 2012, 08:33:25 PM »

Some background for everyone. I have the DIR-827 Ver A1 running firmware 1.02. NOTE, this issue also occurred on firmware 1.01.

I have a 3TB WD USB 3.0 My Book attached to the Router and am connecting to it via DLNA on my WD TV Live Streaming Media Player (Gen 3).

I recently purchased my wife a generation 3 iPad and up until this point we have been storing our media in Xvid .avi files. So I have been converting over the files to h.264 .mp4 files and then importing them into iTunes so she can access them on the iPad. Up until yesterday I have simply been turning off the router, unplugging the USB, turning the router back on until I have a verifiable internet connect, and then plugging back in the USB drive to allow the re-indexing of the files.

I only have 66.5 GB of files that have been converted, however, after adding this latest batch of files I converted, which play fine, the re-indexing stops after indexing these files and then 2 more files after them. I double checked the drive just to make sure there were no .mkv files on it as mentioned here http://forums.dlink.com/index.php?topic=42154.msg163053#msg163053.

I removed all of these newly converted files from the drive and then kicked off a resync and that did not help. So I removed the next 2 files in line after where the fresh converted files were and then kicked off a resync. That resolved the issue so I figured it was the those 2 files and not the newly converted files, even though those 2 had been on the hard drive for over a week and were working fine. So I put the 8 files back, leaving the 2 off and then kicked off a resync. It once again broke. So I removed those 8 files, resync'd so that it would work. After that I tried just putting on the 2 files again and resyncing and it once again was broken.

I realize that files can be bad and I might need to reconvert them, but I don't really think that is the issue since the 2 that are now "broken" were working perfectly fine for a week.

Thoughts?
« Last Edit: March 22, 2012, 11:27:20 PM by levilippincott »
Logged

levilippincott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #1 on: March 22, 2012, 11:26:53 PM »

Update, I was able to resolve this issue by resetting the router. I should have just done that first... /sigh
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #2 on: March 23, 2012, 07:08:41 AM »

Enjoy.
« Last Edit: May 21, 2012, 08:42:26 AM by FurryNutz »
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

levilippincott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #3 on: May 14, 2012, 09:27:02 PM »

So a fun little update to this issue. The problem is still occurring on a regular basis. I have had to, on several occasions flash the firmware down to 1.01 and then back to 1.02 and reset the router entirely to get it to index properly again.

Is anyone else having this issue? I am getting very tired of having to reset the router. Also, I have noticed the router gets tired of transferring data to and from the attached hard drive after so long, usually GB & GB of transfer back and forth, and then it just disconnects the drive and will not respond until I restart the device.

Thoughts?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #4 on: May 21, 2012, 08:42:10 AM »

I believe the router only need to be power cycled to kick in the indexing function.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

levilippincott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #5 on: May 26, 2012, 09:53:41 AM »

I have tried that but it keeps getting stuck indexing at random file points, it is never the same files (that's how I know it isn't the files).
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47763
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DLNA Issue - Not all files being indexed
« Reply #6 on: May 26, 2012, 10:03:28 AM »

How big is the drive your using and how much of the drive is used? Have you tried as a test, a drive with just a few files then graduated to more files?

Could be an issue with FW.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting