• October 17, 2019, 01:15:43 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: I need to extend the Range of my DIR-615  (Read 11833 times)

in2ford

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
I need to extend the Range of my DIR-615
« on: January 10, 2010, 09:17:28 PM »

Just installed a DIR-615. It replaced a Netgear Rangemax that had a slightly longer range. I need to extend it further. I had been using a Linksys WRE54G range extender, but it seems it will not work with the DIR615. Any ideas as to what I can do? Can you use the DWL-710 with the 615? I have seen several of them on Ebay forsale or should I consider replacing the antennas with a 7db gain antenna?

By the way I am operating only on G. All of my devices are "G".

Barry
« Last Edit: January 10, 2010, 09:35:47 PM by in2ford »
Logged

dvinsk

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: I need to extend the Range of my DIR-615
« Reply #1 on: January 11, 2010, 01:27:26 AM »

4 b/g standards it is required to you, that a point of access and the client were in line of sight and had no on paths of this visibility of handicapes (arbours, buildings and so forth).
In any case the standard b/g needs to C aerials each other.
Look still a subject here http://forums.dlink.com/index.php?topic=8379.0
Logged

in2ford

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: I need to extend the Range of my DIR-615
« Reply #2 on: January 11, 2010, 10:07:20 AM »

What would happen if I changed my configuration from G to locked N? Will it improve things even though my adapters are mostly G?

Barry
Logged

dvinsk

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: I need to extend the Range of my DIR-615
« Reply #3 on: January 12, 2010, 08:50:16 AM »

What would happen if I changed my configuration from G to locked N? Will it improve things even though my adapters are mostly G?

Barry

Personally I select only-N-.
CUZ, it is required to less time 4 information exchange between devices....
Selection stability and a service mark...
Logged

yuncimil

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: I need to extend the Range of my DIR-615
« Reply #4 on: August 07, 2011, 10:16:12 AM »

hi i new on the forum  i have a d-link 615  how the range is onli like a 50 o 60 ft how a set to N like you show on the grafic ( how a get more range on the router ??
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47844
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: I need to extend the Range of my DIR-615
« Reply #5 on: August 07, 2011, 02:25:55 PM »

Can set the routers web page under Setup/Wireless/Manual to Single N mode if you have devices that support the N mode band. Not all do.

I would recommend if your trying to extend the range that you review this for helping:
http://amplifi.dlink.com/Amplifi_Wifi_Booster
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting