• November 15, 2019, 06:00:29 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2]

Author Topic: i don't think router is running at gigabit speed  (Read 15818 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #15 on: June 29, 2011, 03:07:32 PM »

All routers have LAN ports in back now days. Works same way as your router accept it has wireless built in.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #16 on: June 29, 2011, 03:13:13 PM »

i wasn't aware of that, i'm not a big fan of wireless.
but now i know.
it's a good day when you learn something new.
newegg has the 4500 for 139.99 with free shipping.
i'll have to give it some thought, don't think i would be gaining anything by getting it.
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #17 on: June 29, 2011, 03:18:24 PM »

Might find some used ones or cheaper on amazon or ebay. If you only have 2 PCs connected at the moment and don't do much gaming, then what you have will keep you doing for a while.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #18 on: June 29, 2011, 03:26:10 PM »

As of right now my modem is connected to the 4100 router WAN port and with the 4 LAN ports I have my 2 computers connected and a ethernet cable going to my roomates room. I don't know exactly how he's setup, but he has his computer and he also has a wireless router conneted to it for 3 other people to connect to.
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #19 on: June 29, 2011, 03:37:37 PM »

If it works, don't fix it.  ;D
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #20 on: June 29, 2011, 03:39:36 PM »

Thanks for all you help, it has been very helpful.
Live long and prosper.
danny
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #21 on: June 29, 2011, 03:48:29 PM »

Enjoy.  ;D
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #22 on: July 12, 2011, 07:32:30 PM »

I had some extra cash to spend, so i found a used DGL-4500 on ebay and with shipping paid 64.00. Should arrive by end of this week.
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #23 on: July 13, 2011, 07:16:44 AM »

NICE. See you on the 4500 forum. Let me know if you need help setting it up.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #24 on: July 14, 2011, 04:39:16 PM »

Got the 4500 yesterday. At first it wouldn't work, the setup program kept giving me a message that it couldn't find it. So i pushed the reset button to restore factory settings and it found it right away.
Works good, i disabled the wireless feature since i don't use it.
In reality i spent 64.00 just to have the SB6120 modem link LED blinking blue instead of amber.
Oh well, i've done stupider things in my life. But am happy i did it.
Guess i'll move over to the 4500 forum from now on.
Thanks for all the feedback i've received here.
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #25 on: July 14, 2011, 04:40:46 PM »

 ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

danhasmail

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #26 on: July 14, 2011, 04:44:48 PM »

hey FurryNutz,
It seems like you are always in this forum, do you live here, lol.
I've noticed that many times when i try to get in this forum, my browser just keeps searching, like the site is down. What's up with that??? Any ideas????
Logged
ASUS Rampage 3 Extreme, Intel i7 930 w/Cooler Master Hyper 212 Plus cooler, 6GB (3x2GB) Corsair RAM, 125GB OCZ Vertex 3 SSD SATA 3 + 1TB WD Black SATA 3, Win 7 Pro. 64bit, MSI N470GTX video, Motorola SB6120 modem, D-Link DGL-4500 router, Antec 1200 case

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47908
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: i don't think router is running at gigabit speed
« Reply #27 on: July 14, 2011, 04:49:56 PM »

Ya man I acutally live in the Dlink servers. I get fed and they keep me warm. LOL. I'm on here when i can be.

Sometimes there are times when the servers are down. They were earlier today. Not sure why. Might be external users trying to do bad things. Been some spam here and there. Trying to keep it out. LOL.
Don't worry, things are still going. If it's down by chance, check with a different PC or device like a smart phone. If it's down there then give it some time. They get it back up pretty fast.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting
Pages: 1 [2]