• October 24, 2020, 11:12:56 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Network Monitoring  (Read 5545 times)

thetoad30

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 56
Network Monitoring
« on: October 16, 2008, 04:59:12 PM »

Is there any way to see which IP addresses are being used on the network?

I want to see more than just the DHCP addresses. If someone sets a static IP, I currently can't or don't know how to see them via any of the router's web screens.

Thank you.
Logged

RussellM

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 51
    • D-Link Technical Support
Re: Network Monitoring
« Reply #1 on: October 19, 2008, 01:40:34 PM »

Hello thetoad30

There are 3rd party programs available out there that you can download (I believe Network Magic will show you every connected device within the same 192.168.0.x network). There is no area on the router that will show you anything other than those that the DHCP server issues.

Sorry if this wasn't much help.

Best of Luck,

Russell
Logged

samendolaro

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 17
Re: Network Monitoring
« Reply #2 on: October 26, 2008, 11:13:10 AM »

You can look through your logs, the information should be in there.
Logged

thetoad30

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 56
Re: Network Monitoring
« Reply #3 on: October 28, 2008, 06:41:02 PM »

Thank you both for the replies. I will look into your suggestions!
Logged

thepam

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Network Monitoring
« Reply #4 on: November 25, 2008, 12:41:59 AM »

Also in regards to lack of display of static IP address...

I have a DIR-855, Hardware Version: A2, Firmware Version 1.12.

The Status|Wireless monitor displays the SSID, MAC Address, IP Address, Mode, Rate (Mbps), and Signal (%) of the wireless clients that are currently connected to the router.

For the DAP-1522 client that is connected to my router, the IP Address shows as "0.0.0.0", although that client has been configured for a static IP address.
Logged