• August 04, 2020, 04:47:33 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Where did my home network go?  (Read 2949 times)

colfrank

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Where did my home network go?
« on: January 20, 2011, 12:28:06 PM »

XP Pro SP3 on three computers.
After installing the DIR-601 all Internet traffic is fine... but my sharing of resources between
my three computers is not working.
From any computer I cannot even open the Shared Folders on another computer, the shared
printer "does not exist" and on and on.

I suspect that the 601 Internal Firewall is the culprit but there is no setting to turn
it off.

I put my old slow router (eGenious) back in and all worked fine.

So what am I missing with the new generation router?
Logged

altair_xms

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 63
Re: Where did my home network go?
« Reply #1 on: January 21, 2011, 08:52:40 AM »

any firewall installed? in this case you should try to enable something called file&printing share...
Logged

colfrank

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Where did my home network go?
« Reply #2 on: January 21, 2011, 09:01:47 PM »

tried firewalls turned off both ends.... days ago.
yes, file and print sharing is turned on ...... both ends.
Logged

altair_xms

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 63
Re: Where did my home network go?
« Reply #3 on: January 21, 2011, 09:51:14 PM »

you have activate mac filtering option from dir-600?

LLE: i experienced a same problem between 1pc and 1 laptop ant the problem was firewall (it was necessary to activate/allow file an printer share)...for example my firewall has an option for blocking all traffic if not started...how do you deactivate the firewall? try instead to activate this option within firewall settings
« Last Edit: January 21, 2011, 10:01:36 PM by altair_xms »
Logged

colfrank

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Where did my home network go?... Fixed
« Reply #4 on: January 22, 2011, 07:42:02 AM »

Strange solution, seem DIR-601 needs more Stack Space... ran the value up to 21 decimal

http://support.microsoft.com/kb/106167
Logged

altair_xms

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 63
Re: Where did my home network go?
« Reply #5 on: January 22, 2011, 11:27:36 AM »

strange...i made update for FW few weeks ago (forgot to mention...DIR-600/FW 2.05/HW B2)...today i realized i cannot access my network

solution: (i use also MAC filtering) turned off rule...reselect MAC for for PCs ...turned on rule for MAC filtering

restart

after that everything works just fine
Logged