• October 20, 2020, 01:07:02 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: 4th hard drive goes missing  (Read 2384 times)

paul1024

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
4th hard drive goes missing
« on: July 16, 2010, 07:11:09 PM »

Hello,
 
    I have 4 Seagate 1.5TB (ST31500341AS) drives in Raid5.  Recently, the fourth drive would go missing and the system would show as "degraded".  If I power down the unit and reboot the fourth drive would be found and the system would take a day to resync and things are fine.  Until a few days later when the fourth drive would go missing again.  I suspected a hard drive failure so I installed a new hard drive of the same model.  Of course I lost all 4.5TB of data on the NAS as many others have experienced.
   However, the new 4th drive also continues to go missing so I'm thinking it is not a hard drive failure.
   Has anyone else experienced this?  Does anyone have any thoughts?
   Thanks.
 
Paul
Logged

paul1024

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: 4th hard drive goes missing
« Reply #1 on: July 16, 2010, 08:35:22 PM »

Hello Again,

    Here is some additional information I should have included in my first post.
    - The NAS and OLED firmware version are both 1.03 (8/14/2009)
    - By "goes missing" I mean Hard Drive Info shows:
HARD DRIVE INFO :
Volume Name:     Volume_1
Volume Type:    RAID 5
Sync Time Remaining:    Degraded
Total Hard Drive Capacity:    4423105 MB
Used Space:     187320 MB
Unused Space:    4235784 MB

and the SMART information shows up for the first 3 drives but the 4th drive shows no SMART data.

Thanks.

Paul
Logged

oss001

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: 4th hard drive goes missing
« Reply #2 on: January 20, 2011, 12:48:33 PM »

Paul, did you ever get any answers to this?  I have had my 4th drive go missing and a degraded message as well.

http://forums.dlink.com/index.php?topic=23127.0
Logged