• August 20, 2019, 11:06:13 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: HD Content - stuttering over wireless  (Read 3320 times)

jvgmass

  • Guest
HD Content - stuttering over wireless
« on: February 18, 2008, 10:47:24 AM »

I am trying to play HD content recorded OTA from a shared folder on a Vista/MCE machine, and get significant stutter/jitter after ~5 seconds of play time.  This only occurs using wireless, and only HD content.  I can play ripped DIVX/AVI/etc files wired or wireless without issue.  My access point is 15 feet from the DSM510 in a direct line of sight and no metal ducts or other obstructions.  The AP is a 3Com 7760 with b/g capability, and is the only device connected to this AP.

I assume since there is HDMI output, the DSM510 should be able to support HD via wireless.  What is the minimum speed needed?

Is anyone else having this issue?

Thanksin advance.
Logged

ECF

  • Poweruser
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2692
Re: HD Content - stuttering over wireless
« Reply #1 on: February 18, 2008, 12:01:29 PM »

Try it wired to see if you have the same results. It may be due to the limited bandwidth of you wireless connection. Steaming HD video required more bandwidth and a higher bitrate for streaming.
Logged
Never forget that only dead fish swim with the stream

jvgmass

  • Guest
Re: HD Content - stuttering over wireless
« Reply #2 on: February 18, 2008, 01:06:15 PM »

Wired works fine for all media - no delays at all.
Its only a problem for HD content over wireless.
Logged