• August 09, 2020, 10:35:25 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2 3 ... 6

Author Topic: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions  (Read 37919 times)

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« on: February 19, 2010, 11:09:52 AM »

Hello, i read the stick above by FurryNutz (thank you for the post) and i wonder if there was a specific rule just for MW2 or is for whatever is on Xbox Live, for example, the rule FurryNutz created for Xbox live does that work for every game you run on xbox live or is it specifically for xbox live strictly, like downloading movies streaming netflix and etc?
I just received the router yesterday from Amazon and i saw that there is a new firmware available but i tried upgrading from the browser thing (192.1...) and said there was no update available but on the webside there is a newer one that came out this year. Well i tried to upgrade but it said i didnt have permissions but as i was reading through the forums i read that the newer firmwares disable or tune down gaming and game fuel is that true? Also why couldnt i have installed the new firmware when i tried and should i or just stick with the version it has now?

With Gaming and Game Fuel on what kind of differences could i see if i didnt have those on. It claims no lag but is that really achievable with this router?

If i think of any other questions ill come back to this post
« Last Edit: February 19, 2010, 11:13:06 AM by Juicy J »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49045
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #1 on: February 19, 2010, 11:44:06 AM »

The Gaming rules seems to work for all the games i've played using XBL. I play All Halo series, MW2 and Left4Dead. I have asked for more information for other non xbox console experiences since I don't own one. There was one other on here that mentioned that those settings worked for him on is PS console. I stream Netflix movies all the time with these settings.

The update FW feature on the 4500 seeks out what has been posted on the dlink web site and if they have enabled that feature from there side to be posted through there network to the 4500. They may not have it enabled. Most of us on here just downloaded the FW as a file and applied it manually. When using FW updates or making any changes to the router, make sure your logging in as ADMIN, not user.

I would run your unit as is and see how it work before updating. Nothing says you can't however as a rule, if it works, don't fix it. What version of FW is currently loaded?
If you chose to update FW, save off your configuration file before updating, that saves you from having to manually going back and reconfiguring the 4500 again. And when doing a FW update, the current configuration gets wiped out after you perform the update and then do a factory reset to ensure a clear clean slate to work with. After the reset, upload the config file and your off and running.

Always save ur config file. LOL

While using this router and game rules, it's not perfect and it won't be, it's as good as it can be, given the fact that other networks, traffic, and user interventions will show that any networking will introduce some lag. The only thing that I've noticed, and any one can do, if there adept enough with there networks and system is to make there systems as good and clean as they can get it. I've seen lag and other goofy things going on while gaming, doesn't mean I'm at fault, however doesn't meant there are other things to consider down the lines.

I've been using my 4500 for about 5 years now and enjoy it greatly for gaming and general internet usage. Ya, there have been some FW builds that aren't the best, however DLink and others on here have strived to help each other out and weed out the bugs and make the next FW builds better.

Hope this helps. Let us know if you need any more help.

DGL-4500 Gaming and Gamefuel for XBL.
« Last Edit: September 28, 2012, 11:47:22 AM by FurryNutz »
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #2 on: February 19, 2010, 11:51:13 AM »

I have Firmware Version :1.21NA,  2009/07/09, which do you have?
How do you save your config and how would you reapply it?
I also read theres 2 verions A1 or A2 something like that, how do you determine which do you have?
Logged

MajorMulligan

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #3 on: February 19, 2010, 11:54:16 AM »

There is a white sticker on the box... just below the Serial Number it shows the H/W and F/W information. I am looking at mine right now... I just received the router a couple hours ago. lol
Logged

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #4 on: February 19, 2010, 11:58:56 AM »

I have version A2.
Another question about the USB, i use this old camera like a flash drive, everything i connect it to looks at it as a storage device so i connected it to the modem and nothing happened, i applied the settings in the web browser config, what is going wrong?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49045
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #5 on: February 19, 2010, 12:30:59 PM »

I'm running v1.22NA on my 1st 4500 and v1.15 on my 2nd 4500 I got from here in the forums for testing. There both A1's. There has been some issues seen with using v1.21NA however I would recommend running what is currently loaded until you seem to find issues before updating.

Go to the routers web page and log in. Look for Tools at the top, and select it. On the next page, on the left side, select System. There you will see sections on the right side on where to save and upload config files.

Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #6 on: February 19, 2010, 12:36:35 PM »

I saved my current settings, i wont upgrade since i dont have any problems at the moment and i hope i dont ever. If i have anymore questions ill be coming back here so i dont have to make a topic everytime i think of something.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49045
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #7 on: February 19, 2010, 12:38:31 PM »

Sounds good, good luck with your 4500. Hope you enjoy it. I love mine. Maybe see you XBL.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #8 on: February 19, 2010, 12:41:28 PM »

Your gamertag is FurryNutz?
Logged

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #9 on: February 19, 2010, 06:55:40 PM »

I have version A2.
Another question about the USB, i use this old camera like a flash drive, everything i connect it to looks at it as a storage device so i connected it to the modem and nothing happened, i applied the settings in the web browser config, what is going wrong?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49045
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #10 on: February 20, 2010, 10:07:05 AM »

I think you have to install additional shareport software from the dlink web site. I haven't used this port yet so I don't have much experience. Look in the 4500 Additional Downloads section for this.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #11 on: February 20, 2010, 07:34:39 PM »

I think you have to install additional shareport software from the dlink web site. I haven't used this port yet so I don't have much experience. Look in the 4500 Additional Downloads section for this.

I tried that software for my MacBook and it didnt work  :-\
Logged

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #12 on: February 20, 2010, 07:47:48 PM »

I know every forum hates double posting and im sorry but i just happened to see my ip address on my xbox and it changed from what i have set on my game fuel, is there anyway to have my xbox ip address not change?
Logged

Beeder

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 65
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #13 on: February 20, 2010, 08:03:30 PM »

DHCP Reservation under Basic->Network settings. You'll need to know the Mac address of your Xbox
Logged

Juicy J

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 78
  • Im Learning here lol
Re: Gaming and Game Fuel for Modern Warefare 2? and Ramdon Questions
« Reply #14 on: February 20, 2010, 08:11:09 PM »

DHCP Reservation under Basic->Network settings. You'll need to know the Mac address of your Xbox

How do i set that up? i have the mac address and the current IP of my xbox. If my ip were to change next time i turn back on the DHCP reservation will collect the new xbox IP?
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6