• September 25, 2020, 10:40:09 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DNS 313 - help......  (Read 15504 times)

duss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DNS 313 - help......
« on: March 15, 2010, 04:52:11 AM »

hello (first - sorry for my english;)

i have big problem with my dns 313 A1 f/W:1.0

few days ago my wife turn off 313 on ON device - the device was connect on Rj45,

and she "damage" dns 313 ;)

hdd i was must format and my pc see dns only on cabel usb, whe i try connect to LAN i can't see it.


today i download firmware with click connet and then I try  repair & reset device - but don't work it... ;( (coudln't copy file)



please help me -;)
Logged

gunrunnerjohn

  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2717
Re: DNS 313 - help......
« Reply #1 on: March 15, 2010, 05:20:05 AM »

Sounds like time to call for support, it appears broken.
Logged
Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Remember: Data you don't have two copies of is data you don't care about!
PS: RAID of any level is NOT a second copy.

duss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DNS 313 - help......
« Reply #2 on: March 15, 2010, 05:35:02 AM »

heh

on my country (poland) - support say - we dont repair it after warranty. ;(
Logged

gunrunnerjohn

  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2717
Re: DNS 313 - help......
« Reply #3 on: March 15, 2010, 05:38:08 AM »

Well, the only suggestion I have is to reset it to factory defaults and see if it wakes up.  If not, you probably have a dead device on your hands.
Logged
Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Remember: Data you don't have two copies of is data you don't care about!
PS: RAID of any level is NOT a second copy.

duss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DNS 313 - help......
« Reply #4 on: March 15, 2010, 05:47:33 AM »

dead device on LAn - because on USB he alive....




Logged

gunrunnerjohn

  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2717
Re: DNS 313 - help......
« Reply #5 on: March 15, 2010, 05:51:10 AM »

That's why we do the factory reset, to see if the LAN interface can be restored. :)
Logged
Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Remember: Data you don't have two copies of is data you don't care about!
PS: RAID of any level is NOT a second copy.

duss

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DNS 313 - help......
« Reply #6 on: March 15, 2010, 06:07:13 AM »

when I reset device clic connect don't see Dns - when I wont ping default adres 192.168.0.32 i have nothing
and my router too don't see it.

the led  : green - stay on, button D-link stay on blue, picture lan - blinking- blue .




OR - I install linux - http://msbd.de/dns313/Install_en.rtf   
Logged

vcaicedo

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DNS 313 - help......
« Reply #7 on: March 27, 2010, 07:53:33 PM »

I purchse my DN-313, completly new and have the same problem, the reset button do nothing, the hhd led is green , power is blue and network is blink.

i try the installation CD and unable to find the DNS-313, no ping, also i try SNMP and nothing

but USB works very fine,

there is some way to factory reset via USB???
Logged

vcaicedo

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DNS 313 - help......(solved)
« Reply #8 on: March 27, 2010, 09:32:22 PM »

I don't know if this is the correct solution but works for me.


1) don't use the CD, download the software from the dlink US page

2) use the DCC Dlink Click n Connect (must be at least the version 1.02)

3) download the new firmware from dlink.ru DNS-313_2008.12.07-1421__1.03b04v2
http://ftp.dlink.ru/pub/NAS/DNS-313/Firmware/DNS-313_A2_FW_v1.03/

4) modify the file firmware.ini in the line firmware= (when you download the DCC 1.02 you see this file) to point to the new firmware that you download from dlink.ru

[system]
firmware=DNS-313_2008.12.07-1421__1.03b04v2

now run the dcc

works for me using WXP sp3,


enjoy you NAS

and DLink, please fire someone, because the CD in the box is a piece of $#@#



Logged

m2k3423

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 29
Re: DNS 313 - help......
« Reply #9 on: March 28, 2010, 08:20:40 AM »

Hello,  just one more thing you can check:  since a power cycle is what started the problem, if DNS323 is getting IP address via DHCP from your router, it may have been given a new IP address. If any of your computer has mapped the NAS with numeric IP address, it may result in you not able to 'see' the NAS on the network.
Logged