• April 22, 2019, 09:34:25 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Setting up DIR-878 as access point  (Read 1187 times)

mirandawarming

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Setting up DIR-878 as access point
« on: November 30, 2018, 02:09:49 PM »

I've done everything here http://forums.dlink.com/index.php?topic=40856.0 but can't connect to the internet. Where do you enter the gateway IP address?

  • HW ver. A1
  • FW ver. 1.00
  • Region: US
« Last Edit: November 30, 2018, 02:14:14 PM by mirandawarming »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47224
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Setting up DIR-878 as access point
« Reply #1 on: December 01, 2018, 03:08:53 PM »

Did you disable DHCP server on the 878?
Change the routers IP address from .0.1 to .0.87?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

mirandawarming

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Setting up DIR-878 as access point
« Reply #2 on: December 01, 2018, 04:54:27 PM »

Yes and yes. Where do you set the ip address of the gateway?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47224
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Setting up DIR-878 as access point
« Reply #3 on: December 02, 2018, 09:43:51 AM »

Gateway is not needed when using LAN to LAN AP mode. Once you disable DCHP server and set the LAN and Subnet Mask, thats it.
Be sure to disable DNS Relay.
What is the LAN IP address set for? What is the LAN IP address pool string on your main host router?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

mirandawarming

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Setting up DIR-878 as access point
« Reply #4 on: December 02, 2018, 10:15:30 AM »

If Gateway isn't needed, why do my ASUS router and Linksys routers both require the gateway IP address? DNS relay is disabled and still no internet connection. DIR-878 LAN IP is xxx.xxx.1.86. DHCP address pool on main router is xxx.xxx.1.xx thru xxx.xxx.1.86.
Logged

mirandawarming

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Setting up DIR-878 as access point
« Reply #5 on: December 02, 2018, 10:40:31 AM »

OK, I figured out the problem. It WAS connecting to the internet all along. What confused me was the big "Internet Disconnected" warning [screenshot at: https://onedrive.live.com/?cid=BE13D9999B4763D1&id=BE13D9999B4763D1%212799&parId=BE13D9999B4763D1%21105&o=OneUp] on the admin home page.

Thanks for your assistance. Maybe D-Link could update firmware where you don't get "Internet Disconnected" warning when using in AP mode.

« Last Edit: December 02, 2018, 10:49:20 AM by mirandawarming »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47224
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Setting up DIR-878 as access point (RESOVED)
« Reply #6 on: December 02, 2018, 11:57:38 AM »

Yes, thats due to the fact that since your not using the WAN port on the router, the status marker for the WAN port will report it as being disconnected. Ya, would be kind of mis-leading. I should have mentioned that. You can dis-regard that status. Its only for the WAN port.

Enjoy.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!