• April 20, 2019, 02:05:37 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: Port Forward not working :(  (Read 8145 times)

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Port Forward not working :(
« on: July 01, 2015, 09:22:36 AM »

Hello!
I own a D-Link DIR-600 router.
I want to host unturned(video game) server..
When i port forwarded my router previously... it used to work fine
However i suddenly stopped working....
I tried upgrading firmware also tried resetting it to factory settings..
Any help will be appreciated!
Thanks! :D
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #1 on: July 01, 2015, 09:27:21 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?
  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
  Link> >FW Update Process

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

Router and Wired Configurations
Some things to try: - Log into the routers web page at 192.168.0.1. Use IE, Opera or FF to manage the router. Besure to log into the Admin account on the router.
  • Turn off Advanced DNS Services if you have this option under Setup/Internet/Manual or under Setup/PARENTAL CONTROL/Set to>None: Static IP or Obtain Automatically From ISP.
  • Turn on or off DNS Relay under Setup/Networking. Link>Finding Faster DNS Addresses using Name Bench and input new DNS addresses under Setup/Internet/Manual.
  • Setup DHCP reserved IP addresses for all devices ON the router. Setup/Networking. This ensures each devices gets its own IP address when turned on and connected, eliminates IP address conflicts and helps in troubleshooting and maintain consistency for applications that need to connect as well as mapped drives.
  • Ensure devices are set to auto obtain an IP address.
  • Set Firewall settings to Endpoint Independent for TCP and UDP under Advanced/Firewall. Enable or Disable SPI to test.
  • Enable uPnP and Multi-cast Streaming under Advanced/Networking. Disable uPnP for testing Port Forwarding rules.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #2 on: July 01, 2015, 09:32:59 AM »

Region: India
Hardware Version: B1
Connection: Wireless
I performed the upgrade(upgraded to version 2.06 and then performed factory reset and set it up from scratch)
ISP: Cable
uPnP: disabled
Many of the settings you mentioned aren't even present
Please Help
Thanks

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #3 on: July 01, 2015, 09:37:05 AM »

Is there a cable modem? is so what is the Mfr and model #?
What is the IP address the router is getting from the ISP service? ##.##.###.### or a 192. or 10. oe 172. type address?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #4 on: July 01, 2015, 09:39:37 AM »

Model Number: DIR-600L
IP from ISP: 103.250.47.6
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #5 on: July 01, 2015, 09:46:48 AM »

The DIR-600L is not a modem, it's a router.
However I think your getting a public IP address. Checking for double NAT condition which would inhibit proper port forwarding from working.

Please post the configuration of your Port Forward settings:
Adding Screenshots In A Post

Please confirm that his is a DIR-600L and not a DIR-600?

I presume if the PF was working at some point and you didn't change anything, then the changes may have been with either the application service or the ISP changed something. You should contact both of them to get help and information regarding this.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #6 on: July 01, 2015, 09:52:25 AM »

Yeah i own a router..
I will attach details in a screenshot
it is a DIR 600L
http://prntscr.com/7nlfk5
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #7 on: July 01, 2015, 09:56:59 AM »

After setting up the ports you do have the uPnP disabled on the router and have the application running when checking port status?
 Im moving this thread to the DIR-600L forum

What MFr and model is the ISP modem?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #8 on: July 01, 2015, 10:01:18 AM »

Yes. I have uPnP disabled.
I check port forwarding through some websites(canyouseeme and some others)
I don;t actually know the mfr and model of ISP modem..
But its the same modem from ages (when port forwarding used to work on my router )
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #9 on: July 01, 2015, 10:09:57 AM »

I presume if the PF was working at some point and you didn't change anything, then the changes may have been with either the application service or the ISP changed something. You should contact both of them to get help and information regarding this.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #10 on: July 01, 2015, 10:12:33 AM »

Can you use teamviewer to check my settings again please?
As I have no knowledge regarding routers I am a complete amature
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #11 on: July 01, 2015, 10:15:43 AM »

The settings look fine and from what you said and posted and confirmed, if this is all the same as before..then something else has changed on the ISP side or application side...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #12 on: July 02, 2015, 08:09:35 AM »

Guess i might be having some firewall blocking my connection(But all firewalls are disabled)
When i connect to canyouseeme it says connection refused.
I saw a similar post previously on this forum where you had mentioned something like modifying something in dmz section.
Can you explain more on that?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47208
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Port Forward not working :(
« Reply #13 on: July 03, 2015, 09:50:03 AM »

Please provide the link to this information please...

You can try putting your PC in the DMZ with it's IP address and see...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

sauravpunalekar

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Port Forward not working :(
« Reply #14 on: July 05, 2015, 05:10:27 AM »

I've tried everything and nothing seems to work
I also tried contacting my ISP who has got no answer as well.
I'll attach screenshots with my configuration
http://imgur.com/h8WBkIP&a9T9E7F&0hyVZVN#0
http://imgur.com/h8WBkIP&a9T9E7F&0hyVZVN#1
http://imgur.com/h8WBkIP&a9T9E7F&0hyVZVN#2
« Last Edit: July 05, 2015, 05:15:54 AM by sauravpunalekar »
Logged
Pages: [1] 2