• August 19, 2019, 06:40:36 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?  (Read 3583 times)

mslf500

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« on: September 05, 2015, 06:04:13 AM »

I just bought the DCH 150.  Added the home app to my droid.  The connection process went well on the WPS and I got the solid green light.  However a search for the sensor on the droid failed.  I even used my laptop to look for the wifi signal of the sensor.  Nothing showed up to connect it to the droid.

I reset and reconnected two more times with the same result.

The box appeared to have been opened before and there were no instructions inside other than the GPL waiver.  Did I get a bad unit that was repackaged?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47689
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #1 on: September 08, 2015, 07:40:23 AM »

You might return the unit of a un-opened package and see.

Use the SSID name and PW on the WiFi router to connect the device instead of WPS.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

kovarka

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #2 on: September 24, 2015, 05:52:17 AM »

I had the same problem.
I use my dlink products connected to an Engenius router.
I tried to connect the new bought DCH S150 sensor to my DlinkHome app.
After trying several times I installed a D-link router DIR 605N , connected my smartphone and the sensor and within 3 seconds the sensor was connected to my DlinkHome app and everything worked fine.
Because my home network uses the Engenius router, I reconnected all my stuff back to the Engenius  router and it keeps working.
So, Dlink says you can use it with all routers with WPS function but it does NOT.
Hope this helps solving your problem.

btw the same problem occurs with the DSP-W215 Smart Plug
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47689
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #3 on: September 24, 2015, 07:09:35 AM »

Does the DCH devices connect if you don't use WPS and use the SSID name and PW?

I had the same problem.
I use my dlink products connected to an Engenius router.
I tried to connect the new bought DCH S150 sensor to my DlinkHome app.
After trying several times I installed a D-link router DIR 605N , connected my smartphone and the sensor and within 3 seconds the sensor was connected to my DlinkHome app and everything worked fine.
Because my home network uses the Engenius router, I reconnected all my stuff back to the Engenius  router and it keeps working.
So, Dlink says you can use it with all routers with WPS function but it does NOT.
Hope this helps solving your problem.

btw the same problem occurs with the DSP-W215 Smart Plug
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

kovarka

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #4 on: September 27, 2015, 11:20:04 PM »

Since the DCH-S150 can only be connected by usung WPS (it has no Ethernet port) this is no option.
Connecting my smartphone with the DCH-S150 is possible but then I have no internet connection.
I tried it with more routers and only first connection is possible with a D-link router.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47689
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #5 on: September 28, 2015, 06:54:39 AM »

Possible that there maybe some sort of incompatibility with other routers. I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email or FB> https://www.facebook.com/mydlink?fref=ts.
Let us know how it goes please.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

mslf500

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor?
« Reply #6 on: September 29, 2015, 06:14:26 PM »

I sent it back and the next one worked.  The new one tanked after a firmware update, but after resetting, I did notice that my phone needed to be on the same wifi signal/modem as the device.  (I have 2 wifi servers in my place.)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47689
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DCH 150 No Signal to Find the Sensor? (RESOLVED)
« Reply #7 on: September 30, 2015, 07:38:18 AM »

Sounds like you got it working. Enjoy.  ;)
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting