• June 17, 2019, 12:22:45 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Problems with 2.4 GHz band  (Read 3042 times)

k-teach

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Problems with 2.4 GHz band
« on: January 02, 2015, 11:01:28 AM »

I just setup the DIR-880L replacing my DIR-865. Something is not right. The 2.4GHz band SSID stops being advertised after a few minutes and will not take any connections. It will either not show. Or say "incorrect password". Or say "unable to connect". This is on either an iPod, iPad, or an Android 4.4.x phone.

The 5.0 band seems stable and works.

I have tried restricting the 2.4Ghz to 802.11 g/n. I have tried turning off coexistence. I have tried setting the wi-fi channel to a location that is clear. I have changed the ssid name. Changed the password. Rebooted the router. Updated the firmware to 1.02. Nothing changes.

When I use a wi-fi analyzer it shows my ssid appearing and disappearing. It grows strong about -45 then drops away to zero. Then comes back. Meanwhile, my neighbors will stay steady at about -68 on channel 6.

Any thoughts out there? I have HW: A1, FW: 1.02.
Logged
dlink dir-880l with FW 1.02

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47449
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #1 on: January 02, 2015, 11:21:49 AM »

Was a factory reset performed before and after updating FW then set from scratch.

Any other wifi neighbors near by seen w InSSiDer? How many?
Wht channel are you using? Try manual channel 11?
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

k-teach

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #2 on: January 02, 2015, 11:28:35 AM »

I did not do a factory reset after updating the firmware. There are only two neighbors of interest when scanning. One is set on channel 6. the other on channel 11. Which is why I set on channel 1 since the "auto" kept picking 6. I can change to 11. Still very odd that the SSID or signal comes on, then disappears . I will try channel 11 and the factory reset.
Logged
dlink dir-880l with FW 1.02

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47449
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #3 on: January 02, 2015, 11:39:30 AM »

Keep us posted...
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

k-teach

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #4 on: January 02, 2015, 04:36:03 PM »

OK. So I have tried the factory reset. I also contacted tech support. So far, no idea. Even on default, factory reset the 2.4Ghz wifi appears, then drops away for a long time. Might come back for 30 sec, then disappear for anther few minutes, etc.
Logged
dlink dir-880l with FW 1.02

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47449
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #5 on: January 02, 2015, 04:41:33 PM »

I would either return the router to place of purchase and get another or get an RMA from D-Link support. The radio should not be dropping if the channel is clear.

Keep us posted.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 47449
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Problems with 2.4 GHz band
« Reply #6 on: January 08, 2015, 12:25:26 PM »

Any status on this?  ???

OK. So I have tried the factory reset. I also contacted tech support. So far, no idea. Even on default, factory reset the 2.4Ghz wifi appears, then drops away for a long time. Might come back for 30 sec, then disappear for anther few minutes, etc.
Logged
Cable:200mb/10Mb>NetGear C7800>DIR-882>DGS-1100>HP 24pt Gb Switch. COVR-3902/2202/1203,DIR-2680,890L,882,880L,868L,DNR-202L,DNS-345x2,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting