• May 24, 2019, 04:32:49 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Audio not working  (Read 2689 times)

mapleland

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Audio not working
« on: January 07, 2014, 11:45:06 AM »

Whenever I use the microphone function, on the dlink site or the mobile app, my camera (DCS-942L) fails to produce any sound. I bought this camera specifically for the two way communication. Unfortunately I can hear sounds from the room where the camera is located but I'm unable talk to the people in that room. I updated the camera to the latest firmware, my microphones are not muted, and audio is enabled in the web admin interface for the camera.

Any idea what's wrong?

Thank you in advance.
Logged

JavaLawyer

  • BETA Tester
  • Level 15 Member
  • *
  • Posts: 12190
  • D-Link Global Forum Moderator
    • FoundFootageCritic
Re: Audio not working
« Reply #1 on: January 07, 2014, 11:47:45 AM »

You must upgrade your firmware to version 1.22 for two-way audio to function properly.
DCS-942_FW_v1.22


Logged
Find answers here: D-Link ShareCenter FAQ I D-Link Network Camera FAQ
There's no such thing as too many backups FFC

mapleland

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Audio not working
« Reply #2 on: January 07, 2014, 11:51:22 AM »

I have the following:

Firmware Version1.22
Firmware Build Number2825
Agent Version2.0.17-b21
Logged

JavaLawyer

  • BETA Tester
  • Level 15 Member
  • *
  • Posts: 12190
  • D-Link Global Forum Moderator
    • FoundFootageCritic
Re: Audio not working
« Reply #3 on: January 07, 2014, 11:58:41 AM »

Did you attach a speaker to the DCS-942L? There is a headphone/speaker jack on the rear of the unit.
Logged
Find answers here: D-Link ShareCenter FAQ I D-Link Network Camera FAQ
There's no such thing as too many backups FFC

mapleland

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Audio not working
« Reply #4 on: January 07, 2014, 12:08:46 PM »

Oops... I didn't. I thought there was a built-in speaker. My bad.
Logged

JavaLawyer

  • BETA Tester
  • Level 15 Member
  • *
  • Posts: 12190
  • D-Link Global Forum Moderator
    • FoundFootageCritic
Re: Audio not working
« Reply #5 on: January 07, 2014, 12:21:26 PM »

No problem. Please post back and let us know how things work out. . .  ;)
Logged
Find answers here: D-Link ShareCenter FAQ I D-Link Network Camera FAQ
There's no such thing as too many backups FFC

walkjp1

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 61
Re: Audio not working
« Reply #6 on: August 30, 2014, 07:32:13 AM »

Can anyone recommend a good speaker for this?
Logged