D-Link Forums

D-Link IP Cameras for Home => DCS-936L => Topic started by: PeepMe on February 15, 2019, 12:16:56 PM

Title: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 15, 2019, 12:16:56 PM
Greetings!

I'm quite perplexed... I have 2 DCS-934L cameras as well as 1 DCS-936L.
I recently had an issue (couldn't get it to link to my mydlink account otherwise worked fine) with 1 of the 934L cameras which was easily resolved once I was put on the right path.

In the last few weeks, the 936L appears to disconnect. In the mydlink app there is a red x next to this camera, in the app I use to view all cameras (tinycam) it has camera failed. HOWEVER, when I look in my router settings it has the camera as listed as a connected device. The RSSI level is -63 which is the same as the other cameras that are working properly.


Is there anything else I can try??

Thanks a bunch!
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: FurryNutz on February 15, 2019, 12:24:46 PM
What router are you using now? Last time you posted you had a Xfinity Wireless Gateway 3 /TG1682G.
Is uPnP and uPnP Port Forwarding enabled on the cameras?
Test the 936L online while the other two cameras are unplugged from there power outlet.
FW up to date on the 936L?
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 15, 2019, 12:27:53 PM
What router are you using now? Last time you posted you had a Xfinity Wireless Gateway 3 /TG1682G.
Is uPnP and uPnP Port Forwarding enabled on the cameras?
Test the 936L online while the other two cameras are unplugged from there power outlet.
FW up to date on the 936L?

Hey FurryNutz! Thanks for the response.

Yup same router.
I will check if it is enabled on this one it is not on the 934Ls
Yes, firmware up to date.
Ok, I will do that test and get back to you...
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 15, 2019, 01:15:19 PM
What router are you using now? Last time you posted you had a Xfinity Wireless Gateway 3 /TG1682G.
Is uPnP and uPnP Port Forwarding enabled on the cameras?
Test the 936L online while the other two cameras are unplugged from there power outlet.
FW up to date on the 936L?

Hey FurryNutz! Thanks for the response.

Yup same router.
I will check if it is enabled on this one it is not on the 934Ls
Yes, firmware up to date.
Ok, I will do that test and get back to you...

Ok only uPnP was checked
unplugged 934Ls and rebooted the 936L
The same thing happened except it lasted a bit longer. Approximately 12 minutes.
Should I check  uPnP Port Forwarding as well?
What's the connection?

Thanks
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: FurryNutz on February 15, 2019, 01:24:07 PM
uPnP PF is only needed with you have two or more cameras online at the same time if I remember right.
What router are you using now?
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 15, 2019, 01:51:25 PM
uPnP PF is only needed with you have two or more cameras online at the same time if I remember right.
What router are you using now?

Same xfinity router
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 16, 2019, 05:09:37 PM
uPnP PF is only needed with you have two or more cameras online at the same time if I remember right.
What router are you using now?

Same xfinity router

BTW DLink's response to the same issue:
you could try to upgrade the firmware of the camera and also try to change the Wireless channel of your router to channels 1,6 and 11 to avoid signal interference that may be causing the problem.

I changed the channel from 6 to 11 with no change in outcome.  I really have no idea what the issue could be. It makes absolutely no sense
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: PeepMe on February 18, 2019, 08:12:05 AM
uPnP PF is only needed with you have two or more cameras online at the same time if I remember right.
What router are you using now?

Same xfinity router

BTW DLink's response to the same issue:
you could try to upgrade the firmware of the camera and also try to change the Wireless channel of your router to channels 1,6 and 11 to avoid signal interference that may be causing the problem.

I changed the channel from 6 to 11 with no change in outcome.  I really have no idea what the issue could be. It makes absolutely no sense

Ok...so I reset phone from the reset button more than once before posting here.
Last night I tried resetting from the admin settings and itís working fine now. It has been on for 12 hours. 
There is an interesting issue that has come out of this with the third party app that I will have to follow up on but I think it may speak to a vulnerability with this camera. Iíll know more after messaging the developer.
Thanks for all your help...I think this is the most issue Iíve head with this camera in 5 years so I think Iím ok with it lol
Title: Re: 936L Disconnecting(sorta)
Post by: FurryNutz on February 18, 2019, 09:34:11 AM
Enjoy.  ;)