D-Link Forums

D-Link Wireless Routers for Home and Small Business => DIR-859 => Topic started by: jorraplus on July 15, 2018, 06:25:20 AM

Title: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: jorraplus on July 15, 2018, 06:25:20 AM
Hello.

I upgraded my D-link router to beta firmware (FW106b01beta02) and now I have problems with speed of my WI-FI.
Itīs lower than before the upgrade.
Please help me.

How can I downgrade my firmware? (Sorry for bad English.)
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: FurryNutz on July 15, 2018, 10:45:55 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)

  Link> >FW Update Process (http://forums.dlink.com/index.php?topic=42457.0)

Internet Service Provider and Modem Configurations

How are you speedtesting? wired or wireless?
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: jorraplus on July 15, 2018, 11:41:06 AM
HI.

I am at Czech Republic.
I use this site to download the beta: https://support.dlink.com/ProductInfo.aspx?m=DIR-859 (https://support.dlink.com/ProductInfo.aspx?m=DIR-859)
My problem is that after upgrade my 5 GHz WI-FI signal show me only max. speed = 4 MB/s
Before upgrade to beta It was be around at 20 MB/s with 5 GHz WI-FI signal.
On 2.4 GHz it work good = max 6 Mb/s
By Ethernet cable on my PC it work good to = around 30 MB/s
After upgrade i try - Restore To Factory Default Settings but it donīt help.
My ISP Service is Czech Republic = UPC and I think its connected by optic cable.
Speed-tested on iPhone by Ookla app form App Store.

 
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: FurryNutz on July 15, 2018, 11:51:05 AM
I would see if your regional site has FW for your region:
https://eu.dlink.com/cz/cs (https://eu.dlink.com/cz/cs)
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: jorraplus on July 15, 2018, 12:01:32 PM
It show me this:

Current Firmware Version:   1.06
Current Firmware Date:   2017-12-19 15:24:00

If I try to upgrade the firmware itīs show error.
On CZ site i found this: https://eu.dlink.com/cz/cs/products/dir-859-wireless-ac1750-dual-band-gigabit-router#support (https://eu.dlink.com/cz/cs/products/dir-859-wireless-ac1750-dual-band-gigabit-router#support)
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: FurryNutz on July 15, 2018, 12:06:59 PM
Use this to apply the FW from that regional site:
Emergency Recovery Mode (http://forums.dlink.com/index.php?topic=44909.msg163599#msg163599)
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: jorraplus on July 16, 2018, 03:53:55 AM
I used Emergency Recovery Mode - It is really helped me and my router now works fine on a stable FW 1.05.

Thank you.

Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05 (RESOLVED)
Post by: FurryNutz on July 16, 2018, 06:34:09 AM
Enjoy.  ;)
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: manuelrhdotcl on September 17, 2018, 08:25:52 PM
I used Emergency Recovery Mode - It is really helped me and my router now works fine on a stable FW 1.05.

Thank you.

Hi!

How enter recovery mode? i do all steps but i dont get access to http://192.168.0.1 for recovery mode.
Title: Re: D-LINK - DIR-859 (A3) - FW106b01beta02 to stable FW: 1.05
Post by: FurryNutz on September 18, 2018, 06:48:27 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=49573.0)


If your upgrading FW, please use the routers web page to upgrade FW first. Are you having problem with the router? If so, please let us know the details...

Hi!

How enter recovery mode? i do all steps but i dont get access to http://192.168.0.1 for recovery mode.