D-Link Forums

D-Link Network Storage => DNS-320L => Topic started by: ucalgary on October 16, 2019, 07:43:11 AM

Title: Slow transfer speed with 320L
Post by: ucalgary on October 16, 2019, 07:43:11 AM
Dear all

I tried to search all post about slow transfer speed with 320L, and cannot find the solution

I have 320L connected with 5e cable and TP-link C7. All connection is hard wired

However, the transfer speed is always about 5MB/s, never more than 5.5MB/s

I have replaced and swapped the cat5e cables. My computer has at least 50Mbs (7MBs) outgoing / incoming speed via internet

i have disabled uPnP off in my router , 1000 network has been set for my 320L, firmware 1.11

what else did i make mistakes ? screen captured for your reference

thank you

(https://i.ibb.co/XZvtZsp/slow.jpg)

https://i.ibb.co/XZvtZsp/slow.jpg (https://i.ibb.co/XZvtZsp/slow.jpg)



Title: Re: Slow transfer speed with 320L
Post by: FurryNutz on October 16, 2019, 02:24:48 PM
5Mb = 41.943Mpbs
Thats not too bad for this model.
Can you connect the DNS to a Gb external LAN switch with your PC and speed test again? Like a DGS-105 switch from D-Link.
Title: Re: Slow transfer speed with 320L
Post by: panagath on December 11, 2019, 11:24:38 AM
Hello. I have this NAS too. Probably the worst electronic device I have every bought. Extremely slow. I have everything connected at 1000 + all with ethernet cables etc. I can't copy files almost at all. I'm even trying to copy my files to another USB drive so I can throw this NAS away.

Best speed I can get is 1.5MB/s using FTP. Throught SMB it takes hours even to count the files before start copying. CPU is always stuck at 100%.

Is there any quick way to get the data out? I tried to connect one of the drives directly to my macbook using a USB adapter and the macbook (and my ubuntu DELL) could not read the drive. Only the NAS can.
Title: Re: Slow transfer speed with 320L
Post by: FurryNutz on December 11, 2019, 01:25:08 PM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=49573.0)


What Mfr and model is the main host router?

What Mfr and model HDD drive is installed in the dns?
How are you transferring to and from the DNS? PC?

Has a factory reset been performed and setup from scratch?

IS the DNS connecting at 1000Mpbs or something lower by chance?

Hello. I have this NAS too. Probably the worst electronic device I have every bought. Extremely slow. I have everything connected at 1000 + all with ethernet cables etc. I can't copy files almost at all. I'm even trying to copy my files to another USB drive so I can throw this NAS away.

Best speed I can get is 1.5MB/s using FTP. Throught SMB it takes hours even to count the files before start copying. CPU is always stuck at 100%.

Is there any quick way to get the data out? I tried to connect one of the drives directly to my macbook using a USB adapter and the macbook (and my ubuntu DELL) could not read the drive. Only the NAS can.