D-Link Forums

D-Link Wireless Routers for Home and Small Business => DIR-859 => Topic started by: insaneyjaney on August 11, 2019, 07:22:41 AM

Title: DIR-859 Connected clients with no internet access
Post by: insaneyjaney on August 11, 2019, 07:22:41 AM
I have a DIR-859 router (FW 1.05) and have been having the following issue for several months:

Devices are able to connect to the wifi (and access the router page), but are not able to access the internet, UNLESS I go to the router configuration page, change the device's reserved IP (e.g. by one number up or down), disconnect the device from wifi, then reconnect. If I do this, the device will connect to the internet as normal. Once I take the device out of wifi range, and return, I have to go through the same process with the device.

If I don't reserve an IPs, I can't connect to the internet at all (although it connects to wifi as before). The only solution seems to be forcing the reserved IP to reset somehow.

This is the case for laptops, phones, tablets, etc.
Have factory reset the router a few times and no difference. Could it be a firmware issue? It would be great to find a solution to this.

Thanks!
Title: Re: DIR-859 Connected clients with no internet access
Post by: FurryNutz on August 11, 2019, 10:47:54 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=49573.0)


Internet Service Provider and Modem Configurations

There is a v1.06 beta available on the USA support site if you'd like to try that. Please follow this for applying and setting up the router again:
Link> >FW Update Process (http://forums.dlink.com/index.php?topic=42457.0)

What devices are all connected to the router? Wired and wireless.
Any other special configurations with the router you do?
Title: Re: DIR-859 Connected clients with no internet access
Post by: FurryNutz on January 28, 2020, 08:09:59 AM
Any progress on this?

I have a DIR-859 router (FW 1.05) and have been having the following issue for several months:

Devices are able to connect to the wifi (and access the router page), but are not able to access the internet, UNLESS I go to the router configuration page, change the device's reserved IP (e.g. by one number up or down), disconnect the device from wifi, then reconnect. If I do this, the device will connect to the internet as normal. Once I take the device out of wifi range, and return, I have to go through the same process with the device.

If I don't reserve an IPs, I can't connect to the internet at all (although it connects to wifi as before). The only solution seems to be forcing the reserved IP to reset somehow.

This is the case for laptops, phones, tablets, etc.
Have factory reset the router a few times and no difference. Could it be a firmware issue? It would be great to find a solution to this.

Thanks!