D-Link Forums

D-Link Enterprise Firewall => D-Link NetDefend Firewalls => Topic started by: ABCS-IT on July 16, 2018, 05:46:50 AM

Title: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: ABCS-IT on July 16, 2018, 05:46:50 AM
The local ISP here is changing all static IP to dynamically assigned DHCP.  One new client of ours has this DFL-210 setup with static IP on WAN currently.  I'm able to access the router, but for the life of me can't figure out how to simply set WAN from static to dynamic.  Appreciate any tips as I'm probably overlooking something.
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: FurryNutz on July 16, 2018, 06:35:24 AM
Review the user manual to see any information regarding this.
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: ABCS-IT on July 16, 2018, 06:45:57 AM
I have read all manuals and searched out everything I could find online with no luck.  That's why I posted here.
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: FurryNutz on July 16, 2018, 07:24:12 AM
Does page 59-60 of the user manual help any?

No experience with this particular device so you may need to contact D-Link support...
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: ABCS-IT on July 16, 2018, 07:36:40 AM
I will give that a try, must have overlooked it originally or thought DHCP client was for internal LAN use only.  I did call support and they said this model is no longer supported due to age so they couldn't help either.
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: FurryNutz on July 16, 2018, 07:41:05 AM
Only other thing I might do would be a factory reset and set up from scratch...  ::)
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic
Post by: ABCS-IT on July 16, 2018, 08:35:51 AM
That Enable DHCP client worked thank you very much!!! 
Title: Re: DFL-210 Change WAN static to dynamic (RESOLVED)
Post by: FurryNutz on July 16, 2018, 09:03:41 AM
Enjoy.  ;)