D-Link Forums

D-Link Connected Home (mydlink Home devices) => DSP-W215 => Topic started by: Richpat on January 29, 2017, 03:26:23 PM

Title: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: Richpat on January 29, 2017, 03:26:23 PM
Hmm
I am seeing the same problem. I have 4 smart plugs.
But it is not as bad as in your case. In my situation, the smart plugs are randomly offline.
On the apps, it appears as offline, but the smart plug has a green LEN on it.

In some cases, it stayed offline so I have to reset and reinstall it.

Imagine, if you are away from the site, how can one possible to reset and reinstall it remotely.

The apps mydlink Home version is 3.0.7
The smart plug firmware version 1.24

I talked with the DLink tech Support and they said they have not seen it before. They asked for further information and  I have forwarded to them.

The problem is the smart plug is disconnecting and reconnecting every few minutes with the router.

I have a Dlink 890Router (unfortunately) and a log server to record all the log message from the router.

According to the log file, I can see the smart plug acquire new client connection from router every few minutes.

You may try to record the router log into a file and check on it.

If you can return the plug, then return it.

As in my case, my plugs warranty will expires soon.  And i do not foreseen getting a RMA before the warranty expires.

When the warranty expires, I will  stuck with them.








I
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: FurryNutz on March 02, 2017, 01:59:09 PM
Any status on this?  ???

Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: Richpat on March 02, 2017, 09:22:56 PM
no reply from Dlink support. It has been almost one month.
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: FurryNutz on March 03, 2017, 06:37:54 AM
What is an email ticket or did you phone them? I recommend phoning them for more immediate response. Let me know and I'll forward this to someone.
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: Richpat on March 08, 2017, 07:05:33 AM
I have been testing the 1.25 beta firmware for 2 days
The disconnection issue seems to have gone. No more disconnection entry in router log file.
The plug default SSID broadcast also stops.

I will wait for the official 1.25 FW release to overwrite the beta version.
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: FurryNutz on March 08, 2017, 07:07:33 AM
Did they send you a beta?
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app
Post by: Richpat on March 08, 2017, 07:30:55 AM
Yes, the FW1.25 Beta from Canada Dlink tech support.
Title: Re: DSP-W215 does not show up in my devices via d-link app (RESOLVED)
Post by: FurryNutz on March 08, 2017, 07:49:37 AM
Good to hear. Be sure to let them know your results. Hope they will post it for the general pubic soon.