D-Link Forums

The Graveyard - Products No Longer Supported => Routers => DIR-880L => Topic started by: jacobf on April 23, 2016, 04:08:13 PM

Title: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: jacobf on April 23, 2016, 04:08:13 PM
Well I think all is ok accept for Smart Connect. I'm seeing different SSID names when it's enabled when I should see only 1 single SSID name. So leaving SC disabled for now.
QoS seems to be configurable now and settings persist.
I'm able to save about 16 reservations. I'll try and set more to see where the limit is.
I also see that a VLAN feature was added under internet.
Also there is a AutoReboot feature added too to reboot the router on a preset  schedule.
Wifi connection icons are now appearing on the connected devices icon box. However detection seems off as some of the mobile or wifi devices still reports a desktop PC instead of the wifi icon.

I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP. After restart, I lost internet connection. Would appreciate help in correcting the situation/ Thanks/
Title: Re: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: FurryNutz on April 25, 2016, 07:22:52 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)



Internet Service Provider and Modem Configurations

What VoIP device do you have?
Title: Re: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: jacobf on April 25, 2016, 09:33:06 AM

Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)



Internet Service Provider and Modem Configurations

What VoIP device do you have?

Thanks for your reply.
Firmware: 7
Region: Illinois, USA
ISP: Comcast Cable
Modem: Arris SB6183
VOIP device: ObiHai - OBI302

I need to add that after my original post, I was reading the manual from another
router which supports VLAN. They mentioned changing from Router to Bridging mode.
I tried that and the router is now bricked. Using my backup router now and should have the
880L back in service today.
Title: Re: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: FurryNutz on April 25, 2016, 10:06:44 AM
I don't think VLAN is supported in Bridge mode on this model router. Bridge mode is only for wireless bridging with the router and connecting wired clients to the 880L when in bridge mode. If you changed to bridge mode, then the router is probably not bricked, rather you need to find the new IP address assigned to it, maybe 192.168.0.50 or just do a factory reset. If you only have one VoIP device connected to the router, then do a IP reservation for this device, them put it into the routers DMZ. This is in main host router mode, not bridged. I have my microcell place in my DMZ. Works just fine. I don't think VLAN is needed for VoIP in this configuration maybe.
Title: Re: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: jacobf on April 26, 2016, 05:20:48 AM
Thanks for your input.
Title: Re: I found the VLAN setting and tried set port 3 for VOIP
Post by: FurryNutz on April 26, 2016, 06:44:19 AM
Let us know how it goes.