D-Link Forums

The Graveyard - Products No Longer Supported => Routers => DIR-880L => Topic started by: jbator on February 09, 2015, 07:14:01 PM

Title: DIR-880L Wired Connection Drops every few minutes
Post by: jbator on February 09, 2015, 07:14:01 PM
Hello;

I have a hardwired computer that drops connection every few minutes, doesn't matter what I'm doing. I notice the red x in the network box.  I have 50mbps cable service from shaw connected to a new HP desktop. I've run through all the tests from HP to no avail. Can anyone suggest a fix? I've swapped network cables and ports, hard booted the router several times and have the latest firmware. Thanks,
Title: Re: DIR-880L Wired Connection Drops every few minutes
Post by: FurryNutz on February 10, 2015, 07:28:14 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)


Internet Service Provider and Modem Configurations

Router and Wired Configurations
Some things to try: - Log into the routers web page at 192.168.0.1. Use IE, Opera or FF to manage the router. Besure to log into the Admin account on the router.

Router Placement
Forum User - "Well I feel really dumb. After moving the router away from other electronic devices my speeds are back to normal. Just a heads up for anyone experiencing slow speeds, you might want to move it away from other electronics and see if that helps."
3-6' feet minimum safe distance between devices.
Placement on main level floor and central in the building and WELL ventilated is preferred. Not in basements or closets as building materials, or near by electronics devices could interfere or hinder good signal propagation.
http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-basics/31083-smallnetbuilders-wireless-faq-the-essentials (http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-basics/31083-smallnetbuilders-wireless-faq-the-essentials)

PC 3rd Party Security Software Configurations
Title: Re: DIR-880L Wired Connection Drops every few minutes
Post by: FurryNutz on February 18, 2015, 10:42:25 AM
Any status on this?  ???

Hello;

I have a hardwired computer that drops connection every few minutes, doesn't matter what I'm doing. I notice the red x in the network box.  I have 50mbps cable service from shaw connected to a new HP desktop. I've run through all the tests from HP to no avail. Can anyone suggest a fix? I've swapped network cables and ports, hard booted the router several times and have the latest firmware. Thanks,