D-Link Forums

D-Link IP Cameras for Home => DCS-933L => Topic started by: HWAM on January 06, 2015, 06:26:52 AM

Title: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on January 06, 2015, 06:26:52 AM
DCS-933L Firmware 1.03b08

My previous router was a Netgear WNDR3700. I uploaded avi files (motion detection) from my IP Cam DCS-933L to an USB stick in the 3700. Perfect.

Now I have a Netgear R7000 / AC1900 and the IP Cam is not able to create folders with FTP anymore. The IP Cam needs to make a folder per hour. The IP Cam is able to upload files (jpg). The problem is creating folders on the stick.

It's impossible to switch off the option of making folders for video. The CAM always makes folders for video files.

What is wrong?
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on January 06, 2015, 07:04:40 AM
I recommend that you check the configuration and support on the new router. If the 933L worked on the old router and doesn't with the new router, the configuration of the new router would need to be reviewed. Refer to the Mfr support site and forums for help and information regarding this...
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on January 06, 2015, 07:13:13 AM
Router is okay. I'm able to FTP with FileZilla and Internet Explorer. Both routers are configured the same way. I guess it's a CAM problem. Incompatible with the FTP level on the newer router???
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on January 06, 2015, 07:22:06 AM
You might try upgrading the FW on the Camera.

What region are you located?
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on January 06, 2015, 07:25:49 AM
FW v1.05 is available for download.  There were quite a few changes from 1.04 > 1.05.
I need to update the forum section on v1.05, but you can download the FW from mydlink.com/support.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on January 06, 2015, 08:14:24 AM
I am scared to update to 1.05 because people have problems with motion detection with this version. At this moment 1.03 is great. And the changelist isn't mentioning anything about FTP fixes.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on January 06, 2015, 08:15:35 AM
As an FYI, I posted links + change log for FW  v1.05b05 here:  DCS-933L Firmware v1.05 Comments & Observations (http://forums.dlink.com/index.php?topic=61527.0)
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on January 11, 2015, 08:39:24 AM
Today I tested with firmware 1.04 and 1.05. Both versions are not able to create a folder via FTP server on the Netgear R7000 (shared USB stick as FTP server).

I don't know what's wrong.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on January 11, 2015, 09:37:30 AM
Does v1.03 work?
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on January 12, 2015, 11:39:24 PM
No, 1.03 is not working.
I was on 1.03 for a year together with my Netgear WNDR3700 router (no problems). But I got problems with the new Netgear AC1900/R7000 router.

I updated last weekend to 1.04 and 1.05, both fail to.

The IP Cam needs to make a folder per hour. The IP Cam is able to upload files (jpg). The problem is creating folders on the stick. Because for motion videos the Cam creates folders per hour it will not work. If I create the folders myself (-> date / time) it's working fine. The Cam has problems creating folders with FTP on the  Netgear AC1900/R7000.

Terrible.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 07, 2015, 06:39:27 AM
FW: 1.06b06

Still not able to create folders.

Please report this bug.

Grt.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on February 07, 2015, 08:34:11 AM
We presume that if it worked with the old NG router and does not work with the newer NG router, that the issue maybe with the newer NG router and compatibility now.

Can you detail us steps that you use so we can try to replicate? We can try with my 933L and a D-Link router to see what happens.
Please be specific and detailed on the configuration steps and process.


I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.


FW: 1.06b06

Still not able to create folders.

Please report this bug.

Grt.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 11, 2015, 06:48:16 AM
I created a call at D-Link support!

Guess what: they blame Netgear!

@3%@%#%#$@@&&&@%#%

Unbelievable!
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on February 11, 2015, 07:20:16 AM
Can you detail us steps that you use so we can try to replicate? We can try with my 933L and a D-Link router to see what happens.
Please be specific and detailed on the configuration steps and process.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 11, 2015, 08:02:00 AM
It's all very easy. Just try to upload motion detected video to a ftp server. My wndr3700 and r7000 both have the possibility to run a ftp server in the router. And it's possible to use an usb stick as storage. But don't tell me if a dlink router is working the netgear router is the problem!!! I can give my ftp credentials to upload to my r7000 router (it's also in the Internet) but I don't like to do that.

Grt.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on February 11, 2015, 08:06:56 AM
Logically thinking here, if the older router works for uploading FTP files and the newer routers does not, it points to the newer router. You have a proven that the camera works with the older router so the cameras uploading function works there. I'll see what I can do in regards to replicating this.
What FTP server application do you use? I'll try and get this set up and test it out on my DIR-890L, if I can get some time. I have other routers to tests as well.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 11, 2015, 08:11:44 AM
Netgear has build in ftp server. Connect usb stick to the router and done. Read the specs of a wndr3700 and r7000.

And I can say the following: if I can create folders and files with a filezilla ftp client on the usb stick in the router, the ip cam has bugs. Your word against my word.

Thanks in advance.


Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 13, 2015, 08:40:28 AM
Still not able to create folders on my Netger R7000 USB stick running as FTP server. FileZilla client is able to do this. But they did change the FTP test button in version 1.07. Now it's only making a JPG file. Not an empty current date folder. The test was failing with previous firmwares because of failing to create a current date folder. Now the FTP test is successful because it only creates a test JPG file. It's not checking a current date folder anymore.

Please communicate this with D-Link. I have a call number: -> D-Link Case Number 1285825

 >:( >:( >:(
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 13, 2015, 08:54:35 AM
Sorry, they did not change the FTP test button. The "Create subfolder" at images to FTP server was switched off in my config. In that case the FTP test button is successful.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on February 13, 2015, 12:19:37 PM
What region are you located?
What D-Link  support number did you contact and get this Case Number from?

Still not able to create folders on my Netger R7000 USB stick running as FTP server. FileZilla client is able to do this. But they did change the FTP test button in version 1.07. Now it's only making a JPG file. Not an empty current date folder. The test was failing with previous firmwares because of failing to create a current date folder. Now the FTP test is successful because it only creates a test JPG file. It's not checking a current date folder anymore.

Please communicate this with D-Link. I have a call number: -> D-Link Case Number 1285825

 >:( >:( >:(
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 13, 2015, 12:26:23 PM
I did not call but created a call via the website

https://services.eu.dlink.com/

I am from the Netherlands.


Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on February 13, 2015, 04:14:13 PM
Please communicate this with D-Link. I have a call number: -> D-Link Case Number 1285825

https://services.eu.dlink.com/

I am from the Netherlands.

This forum is officially part of D-Link USA support which is separately maintained and operated from other D-Link regional support offices. Unfortunately, that means that D-Link USA support is unable to access or work cases opened in other regions. The recommendation that came back was that you follow-up with the regional D-Link support where you opened the case.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 14, 2015, 01:33:11 AM
And now?? I don't have hope anymore. I think I must buy another brand Cam. This problem is so difficult. Netgear is blaming d-link and d-link is blaming Netgear. I want the source code of the Cam software. I am sure I can fix it myself. I'm a software engineer myself. Such a simple bug. I know the Cam software is wrong. Any other ftp client is able to make folders.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on February 14, 2015, 07:39:49 AM
. . . I want the source code of the Cam software. I am sure I can fix it myself. I'm a software engineer myself. Such a simple bug. I know the Cam software is wrong. Any other ftp client is able to make folders.

Unfortunately, D-Link firmware is not open source for external distribution.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 14, 2015, 07:42:14 AM
Do your best to fix my problem! Ask the developers to fix it. Escalate this issue.

 >:(
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 19, 2015, 01:23:39 PM
Now I also have a call at dlink.com. In the usa: C6626838

Please help.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on February 19, 2015, 01:32:10 PM
Now I also have a call at dlink.com. In the usa: C6626838

Please help.

Was this a phone call or website submission?
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 19, 2015, 01:36:02 PM
Website. I also got a mail reply. I got mail from Carlos Derecho.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on February 19, 2015, 02:12:31 PM
Website. I also got a mail reply. I got mail from Carlos Derecho.

As before, we passed on this information. Will reply if I learn more.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on February 25, 2015, 12:35:25 AM
Problem:

CAM 933L is not able to create folders via FTP on my FTP server in my Netgear R7000 / AC1900. 933L can create files but no folders.

I have a call at D-Link USA (C6626838) -> they can't do anything because I bought the 933L in Europe !!!!!
I have a call at D-Link Europe (1285825) -> they can't do anything, they blame Netgear !!!!
I have a call at Netgear -> they can't do anything, they blame D-Link !!!! Just because every other FTP clients is working great, they are right!!!

I'm hopeless!!  >:(

For me it's clear. It's a bug in the 933L. The 933L is taking the action and must be able to create folders. Every other FTP client is able to do this. Why has the 933L problems with it???

Please escalate this issue !!! Please help. Such a simple problem can be fixed very easy by a D-Link 933L developer! I'm sure !! But please contact a developer!!!!!



Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: SamPris on March 09, 2015, 08:08:52 AM
Problem:

CAM 933L is not able to create folders via FTP on my FTP server in my Netgear R7000 / AC1900. 933L can create files but no folders.

I have a call at D-Link USA (C6626838) -> they can't do anything because I bought the 933L in Europe !!!!!
I have a call at D-Link Europe (1285825) -> they can't do anything, they blame Netgear !!!!
I have a call at Netgear -> they can't do anything, they blame D-Link !!!! Just because every other FTP clients is working great, they are right!!!

I'm hopeless!!  >:(

For me it's clear. It's a bug in the 933L. The 933L is taking the action and must be able to create folders. Every other FTP client is able to do this. Why has the 933L problems with it???

Please escalate this issue !!! Please help. Such a simple problem can be fixed very easy by a D-Link 933L developer! I'm sure !! But please contact a developer!!!!!

Can you duplicate the old routers folder naming?
Create a similar adding 933l's mac address see that works for you
example>>>>>>>dcs933l_xxxxxxxxxxxx or however its created
Let me know if that works for you
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on March 09, 2015, 08:10:31 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)


Are you seeing the same problem?


Problem:

CAM 933L is not able to create folders via FTP on my FTP server in my Netgear R7000 / AC1900. 933L can create files but no folders.

I have a call at D-Link USA (C6626838) -> they can't do anything because I bought the 933L in Europe !!!!!
I have a call at D-Link Europe (1285825) -> they can't do anything, they blame Netgear !!!!
I have a call at Netgear -> they can't do anything, they blame D-Link !!!! Just because every other FTP clients is working great, they are right!!!

I'm hopeless!!  >:(

For me it's clear. It's a bug in the 933L. The 933L is taking the action and must be able to create folders. Every other FTP client is able to do this. Why has the 933L problems with it???

Please escalate this issue !!! Please help. Such a simple problem can be fixed very easy by a D-Link 933L developer! I'm sure !! But please contact a developer!!!!!

Can you duplicate the old routers folder naming?
Create a similar adding 933l's mac address see that works for you
example>>>>>>>dcs933l_xxxxxxxxxxxx or however its created
Let me know if that works for you
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on March 09, 2015, 08:14:02 AM
I don't understand the last two posts (of 2015-03-09).

But the problem is reproduced at D-Link Europe (Sweden) today. Finally they are working on it. ;D

Hope they can fix it. :)
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on March 09, 2015, 08:31:01 AM
Glad they found it and working on it. Thank you for letting us know.

Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: JavaLawyer on March 09, 2015, 08:47:39 AM
I don't understand the last two posts (of 2015-03-09).

But the problem is reproduced at D-Link Europe (Sweden) today. Finally they are working on it. ;D

Hope they can fix it. :)

Please keep us posted! ;)
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: SamPris on March 13, 2015, 10:00:17 AM
For the record I too have this same issue.
Router Net Gear C3700-100NAS (N600)
Extender/Repeater  EX6200-100NAS (AC1200)
(Network Attached Storage= USB 3.0 external drive)
DCS-933L (USA Purchase)
Firmware Version 1.07.01 (2015-02-04)
Region USA
Call Number C6639422

Spent 5+ hrs on phone with them  with no resolve. They even replicated this issue with other DCS-933L as well as DCS-2330L cameras and finally admitted to this being a glitch in firmware. For the 933L I was able to create a 933l folder on the USB/ftp server which connects successful for image uploads (no Videos).  Yet I cannot utilize the camera's full features and/or functions correctly due to this un-addressed glitch. I am fortunate for ftp image uploading albeit not correctly formatted to camera's features  for the 933l otherwise would be strictly a standalone live camera viewer with no means to save/post images or videos.

Hopefully others that have similar issues would take a moments time to post hoping that perhaps someone's light bulb on D-Link software engineers staff addresses this.

PS I tried the hr,1hr and 1day folder options with no success kept getting unable to change folder or unable to create folder error messages when testing the ftp connections
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on March 13, 2015, 10:16:04 AM
Do you happen to have a different Mfr or model router?

Seems to be an issue with this model camera and NG.

For the record I too have this same issue.
Router Net Gear C3700-100NAS (N600)
Extender/Repeater  EX6200-100NAS (AC1200)
(Network Attached Storage= USB 3.0 external drive)
DCS-933L (USA Purchase)
Firmware Version 1.07.01 (2015-02-04)
Region USA
Call Number C6639422

Spent 5+ hrs on phone with them  with no resolve. They even replicated this issue with other DCS-933L as well as DCS-2330L cameras and finally admitted to this being a glitch in firmware. For the 933L I was able to create a 933l folder on the USB/ftp server which connects successful for image uploads (no Videos).  Yet I cannot utilize the camera's full features and/or functions correctly due to this un-addressed glitch. I am fortunate for ftp image uploading albeit not correctly formatted to camera's features  for the 933l otherwise would be strictly a standalone live camera viewer with no means to save/post images or videos.

Hopefully others that have similar issues would take a moments time to post hoping that perhaps someone's light bulb on D-Link software engineers staff addresses this.

PS I tried the hr,1hr and 1day folder options with no success kept getting unable to change folder or unable to create folder error messages when testing the ftp connections
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: SamPris on March 13, 2015, 07:23:47 PM
At the present moment "No" to your question as far as a non-Net Gear router.

I do have (2) other non D-Link IP Camera's and they work flawlessly with the NG router and extender. As I mentioned before the tech's were able to replicate this issue with other DCS-933L's & DCS-2330L's cameras so its left into their hands to figure out what exactly is needed to correct this issue.


Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on March 13, 2015, 09:37:39 PM
I guess hopefully the next FW release will resolve it.

Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on March 14, 2015, 12:30:26 AM
I received a test firmware version 1.10. 03 for the 933L and the folder creation problem is fixed.

They will release it very soon, I guess.

Thanks D-Link Sweden.

I am happy it's solved.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem (RESOLVED)
Post by: FurryNutz on March 14, 2015, 10:14:59 AM
Enjoy. ;)

I received a test firmware version 1.10. 03 for the 933L and the folder creation problem is fixed.

They will release it very soon, I guess.

Thanks D-Link Sweden.

I am happy it's solved.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: Kakashi::. on March 16, 2015, 11:09:06 AM
For those that care to know why...  The reason of this issue is because the Netgear R7000 / AC1900s return code for the FTP "create folder" command is different from other FTP servers. A new process to handle the new return code had to be added in firmware v1.10.B03 to make this work. A simple compatibility issue between the server and client used in these units.  No ETA yet on the new firmware release date for US region, but the process has started. 

Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on March 16, 2015, 11:20:55 AM
Thank you guys!!!!  :)


For those that care to know why...  The reason of this issue is because the Netgear R7000 / AC1900s return code for the FTP "create folder" command is different from other FTP servers. A new process to handle the new return code had to be added in firmware v1.10.B03 to make this work. A simple compatibility issue between the server and client used in these units.  No ETA yet on the new firmware release date for US region, but the process has started.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on March 16, 2015, 11:31:35 AM
Thank you Kakashi. Hope the fix comes soon.

Please be patient everyone.  ;)

For those that care to know why...  The reason of this issue is because the Netgear R7000 / AC1900s return code for the FTP "create folder" command is different from other FTP servers. A new process to handle the new return code had to be added in firmware v1.10.B03 to make this work. A simple compatibility issue between the server and client used in these units.  No ETA yet on the new firmware release date for US region, but the process has started.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: plank101 on June 07, 2015, 08:15:21 PM
Just stumbled across this thread after spending literally the whole day trying to figure out why I was getting "Failed to create directory" when attempting the FTP test on my 932L to my new router, a Zyxel VMG8924-B10A. Note that my camera is a 932L, not 933L. Perhaps likely that other, if not all, Dlink cameras have this problem?

As above, unticking the create subfolder option fixes the issue.

BTW, my old router (with USB FTP) was a Thomson Speedtouch 585n which all worked fine. So it appears to not only be specific to Netgear routers!

I also have a Trendnet TV-IP851WIC camera which also suffers the same problem. The layout of the web gui seems rather similar to dlink cameras, I've always suspected some kind of similarity between the two..

Hoping for a camera-wide fix soon..!
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on June 07, 2015, 11:15:46 PM
The version which is working for my 933L (firmware v1.10.B03) is still not published on the internet. Very strange. So I don't think you will get a new version. Just contact support. And tell about the 933L case and the firmware v1.10.B03. I have e-mail addresses if you need.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on June 08, 2015, 07:02:30 AM

I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.

Just stumbled across this thread after spending literally the whole day trying to figure out why I was getting "Failed to create directory" when attempting the FTP test on my 932L to my new router, a Zyxel VMG8924-B10A. Note that my camera is a 932L, not 933L. Perhaps likely that other, if not all, Dlink cameras have this problem?

As above, unticking the create subfolder option fixes the issue.

BTW, my old router (with USB FTP) was a Thomson Speedtouch 585n which all worked fine. So it appears to not only be specific to Netgear routers!

I also have a Trendnet TV-IP851WIC camera which also suffers the same problem. The layout of the web gui seems rather similar to dlink cameras, I've always suspected some kind of similarity between the two..

Hoping for a camera-wide fix soon..!
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: plank101 on June 08, 2015, 09:56:38 AM
Thanks for the replies guys. I'm located in the UK. I'll try giving them a ring tomorrow. Will update once I've got hold of them.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on June 08, 2015, 09:59:42 AM
 ;)

Thanks for the replies guys. I'm located in the UK. I'll try giving them a ring tomorrow. Will update once I've got hold of them.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: plank101 on June 10, 2015, 12:21:20 PM
Update:

I got hold of D-Link UK support via telephone today regarding my DCS-932L. I've provided all of the necessary information to them, including the URL to this forum thread. The chap I spoke to (first line support I'm led to believe) seemed to not have heard of this issue off-hand, perhaps understandably for someone taking calls at first line.

I also submitted a support request to Trendnet, the manufacturer of my other camera which suffers from exactly the same problem.

We shall see who replies first I guess :)
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on June 13, 2015, 01:29:50 PM
Let us know what you find out. Seems to be an issue at the router level mostly.


Update:

I got hold of D-Link UK support via telephone today regarding my DCS-932L. I've provided all of the necessary information to them, including the URL to this forum thread. The chap I spoke to (first line support I'm led to believe) seemed to not have heard of this issue off-hand, perhaps understandably for someone taking calls at first line.

I also submitted a support request to Trendnet, the manufacturer of my other camera which suffers from exactly the same problem.

We shall see who replies first I guess :)
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: plank101 on June 15, 2015, 09:46:14 AM
Let us know what you find out. Seems to be an issue at the router level mostly.

Yes. Although we all understand the problem in this forum thread. D-Link themselves seem to have trouble reading (both my messages themselves and their inability to read this forum thread). Currently battling with them to try and get them to understand the root cause. At the moment they are simply stating that they've tested it with their own FTP service (from some dlink device) and cannot replicate the issue, almost (but not quite) therefore insinuating that all is well. They are asking me to test with another FTP service, despite my previous correspondance informing them of exactly that (2 tests with VSFTPD and Filezilla Server and also obviously my previously working router). I've also directed to this thread for the 2nd time, hopefully they take the recommendation and actually read it.

Apologies for rant-level of tone, not directed at you guys obviously, it's to D-Link who might hopefully now be reading this. As much as we all love tech, etc, I'm sure the majority of us are busy and time is relatively precious. Repeating facts to D-Link technical support, who by their very nature should be the ones who have the correct problem-solving mindset and analytical skills more so than the average consumer (OK, I'm a software dev but not quite the point!), is not a constructive use of my time. More so especially as they have identified and solved this problem once already with a different camera (also, potentially manifesting itself as a camera-wide problem). You guys are great though obviously! :)

Will update as time goes on.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on June 16, 2015, 07:34:44 AM
D-Link has been already made aware of this issue and I believe has already taken steps to begin to resolve this:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=61526.msg251782#msg251782 (http://forums.dlink.com/index.php?topic=61526.msg251782#msg251782)

I presume it should be in the next FW update.

Let us know what you find out. Seems to be an issue at the router level mostly.

Yes. Although we all understand the problem in this forum thread. D-Link themselves seem to have trouble reading (both my messages themselves and their inability to read this forum thread). Currently battling with them to try and get them to understand the root cause. At the moment they are simply stating that they've tested it with their own FTP service (from some dlink device) and cannot replicate the issue, almost (but not quite) therefore insinuating that all is well. They are asking me to test with another FTP service, despite my previous correspondance informing them of exactly that (2 tests with VSFTPD and Filezilla Server and also obviously my previously working router). I've also directed to this thread for the 2nd time, hopefully they take the recommendation and actually read it.

Apologies for rant-level of tone, not directed at you guys obviously, it's to D-Link who might hopefully now be reading this. As much as we all love tech, etc, I'm sure the majority of us are busy and time is relatively precious. Repeating facts to D-Link technical support, who by their very nature should be the ones who have the correct problem-solving mindset and analytical skills more so than the average consumer (OK, I'm a software dev but not quite the point!), is not a constructive use of my time. More so especially as they have identified and solved this problem once already with a different camera (also, potentially manifesting itself as a camera-wide problem). You guys are great though obviously! :)

Will update as time goes on.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: plank101 on September 20, 2015, 09:00:57 AM
Update from me, the new DCS-932L firmware (Rev.A v1.11.03, Rev.B 2.11.03) has the fix implemented. I have Rev.A of the DCS-932L and have tested this to be now successfully creating folders on demand (per day & hour) on my Zyxel VMG-8924 router.

D-Link support did not successfully diagnose my problem and sent me down a rabbit hole basically with their suggestions.

Release notes of firmware available at: http://d2okd4tdjucp2n.cloudfront.net/DCS-932L/DCS-932L_A1_Release_Note_for_FW_v1.11.03.pdf
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem (RESOLVED)
Post by: FurryNutz on September 20, 2015, 12:38:11 PM
Glad the FW fixed it.

Enjoy.
Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: HWAM on December 03, 2017, 11:38:00 PM
I just found out this bug was only fixed in version v1.10.B03. And not in all newer versions for the 933L. I never updated to newer versions. All my cams still run on v1.10.B03. I bought a new 933L and it was not working again so I had to downgrade to v1.10.B03.

Why is this bug never fixed in newer versions??

Bug:
The reason of this issue is because the Netgear R7000 / AC1900s return code for the FTP "create folder" command is different from other FTP servers. A new process to handle the new return code had to be added in firmware v1.10.B03 to make this work. A simple compatibility issue between the server and client used in these units.  No ETA yet on the new firmware release date for US region, but the process has started.

Title: Re: avi FTP to Netgear R7000 / AC1900 problem
Post by: FurryNutz on January 31, 2018, 09:13:51 AM
Thanks for posting this info.