D-Link Forums

The Graveyard - Products No Longer Supported => Routers => DIR-865L => Topic started by: Salkin9510 on September 08, 2014, 07:53:40 AM

Title: Problem with speed
Post by: Salkin9510 on September 08, 2014, 07:53:40 AM
Hey everyone

I have bought the D-link dir-865L Router and I have succesfully set it up and it worked fine, but it wasn't sending out enough signal. If i plug an Lan cable in our modem it will have and 90Mbit/75Mbit connection but when i plug the lan cable in the router it will show a 30Mbit/25Mbit connection at it highest, and I want it to send all the connection out instead of only 1/3 of it.
Any help please?
Sorry for my bad english btw.
-Niklas
Title: Re: Problem with speed
Post by: FurryNutz on September 08, 2014, 07:59:56 AM
Link>Welcome! (http://forums.dlink.com/index.php?topic=48135.0)


Internet Service Provider and Modem Configurations
Title: Re: Problem with speed
Post by: Salkin9510 on September 08, 2014, 09:04:34 AM
My H/W is A1 and F/W is 1.3 and it says the same on the status page. I am from Europe and i am wireless connected to the router.
I don't know about my ISP is cable or DSL?
I can't find the modem Mfr. or #
it is using a dynamic Ip adress
I don't understand the last step?
Title: Re: Problem with speed
Post by: FurryNutz on September 08, 2014, 09:09:07 AM

There is newer FW available however you need to contact your ISP and ask for modem model and connection type as suggested and information given before proceeding.

I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding the DIR865L. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.