D-Link Forums

The Graveyard - Products No Longer Supported => DIR-655 => Routers => Europe DIR-655 => Topic started by: martinbv on January 23, 2014, 08:45:41 AM

Title: Problem with opening port
Post by: martinbv on January 23, 2014, 08:45:41 AM
Hi,

I have a problem with opening port on my router. I want to be able to switch on my NAS remotely (WOL over the internet) and later to include also the access to it. It seemed like easy task, but no success. I have red lot of forums with no result, except of lost time. If there is any related forum, please drive me in.

Facts:

I have the DIR-655 router hardware version is B1, firmware is 2.09, connected to ISP (UPC Czech Rep.) via cable modem Cisco EPC3212. The NAS is not as that important, just that WOL on the LAN works very well.

Now let me to summarize what I did:


Then I checked if the port 9999 is opened using the port check http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ (http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/) on the WAN IP address of my router. But bad luck. I have tried also admin port 8181 with success. I have then checked the log in the router all packets for port 9999 have been dropped. (http://snag.gy/Tn8l0.jpg)

What I did wrong? Any suggestion is appreciated.

Thank you very much.
Title: Re: Problem with opening port
Post by: FurryNutz on January 23, 2014, 11:48:15 AM
Is uPnP enabled? Disable that and test again...
Title: Re: Problem with opening port
Post by: martinbv on January 24, 2014, 03:21:56 AM
UPnP has been enabled, so I disabled it. No change, according to the log, packets are still dropped  :'(
Title: Re: Problem with opening port
Post by: FurryNutz on January 24, 2014, 06:56:12 AM

WOL may not work on this model router, however please review the WOL docs in the FAQ Library (http://forums.dlink.com/index.php?board=304.0)

Title: Re: Problem with opening port
Post by: martinbv on January 24, 2014, 07:17:27 AM
Hi,

thank you for your answer. I have checked the tech. specs. of Cisco EPC3212 once more, it is purely the cable modem without any router capabilities. I think there are also couple of other confirmations:


This router is WOL capable, on the LAN it works perfectly. It looks like the router keeps dropping packets on given port.
Title: Re: Problem with opening port
Post by: FurryNutz on January 24, 2014, 07:21:31 AM

See if the WoL documents in the FAQ Library will be of any help...