• December 09, 2022, 06:10:54 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Default Gateway showing 0.0.0.0? Not sending email notifications now  (Read 3220 times)

taymag

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 139

This may have happened when I added it to the 202L but not sure. Why would it change to 0000 and how can I fix it?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Default Gateway showing 0.0.0.0? Not sending email notifications now
« Reply #1 on: January 16, 2019, 03:48:05 PM »

Can you set up a static IP address On the camera, instead of using a Dynamic address? Make sure the static IP address is out side the main host routers default IP address pool. I have all my cameras set this way.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

taymag

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 139
Re: Default Gateway showing 0.0.0.0? Not sending email notifications now
« Reply #2 on: January 16, 2019, 04:57:19 PM »

Not sure I understand. On one of my other cameras the IP is a static IP, subnet mask is 255.255.255.0 and the default gateway and the primary dns are the same as my router IP. On this camera with issues the default gateway and primary dns are both 0.0.0.0, do I change them to the router address like the other camera?
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 11 Member
  • *
  • Posts: 2752
Re: Default Gateway showing 0.0.0.0? Not sending email notifications now
« Reply #3 on: January 16, 2019, 06:19:39 PM »

Yes, change the gateway and DNS server to your router's IP.
Logged