• May 25, 2022, 02:24:13 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: 605L firewall doesn't work  (Read 2655 times)

joejack

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
605L firewall doesn't work
« on: May 26, 2015, 01:55:40 AM »

All,

can't seem to get the firewall working correctly on this router. I tried creating a default deny rule and it doesn't seem to work.

I even tried blocking/denying this rule to test:
source: LAN
startip 10.0.0.2
endip 10.0.0.254

dest: WAN
startip 1.1.1.1
endip  223.255.255.255 (was the highest ip address i can assign; if i try 224.0.0.0, it says dest ending ip address not valid)

port: all
start 1
end 65535

tested with an email application that uses port 993 and traffic is still flowing through!

i tried blocking 443 as a second rule to test and the same result. check some ssl/tls sites (google) and was still able to pull it up under https.

seems like only the first rule is valid and the rest are ignored.
« Last Edit: May 26, 2015, 02:10:48 AM by joejack »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 605L firewall doesn't work
« Reply #1 on: May 26, 2015, 01:22:57 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?


Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

What are you trying to block?
Valid numbers could be 0.0.0.1
255.255.255.254
0 thru 65535
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: 605L firewall doesn't work
« Reply #2 on: June 01, 2015, 08:24:13 AM »

Any status on this?  ???

All,

can't seem to get the firewall working correctly on this router. I tried creating a default deny rule and it doesn't seem to work.

I even tried blocking/denying this rule to test:
source: LAN
startip 10.0.0.2
endip 10.0.0.254

dest: WAN
startip 1.1.1.1
endip  223.255.255.255 (was the highest ip address i can assign; if i try 224.0.0.0, it says dest ending ip address not valid)

port: all
start 1
end 65535

tested with an email application that uses port 993 and traffic is still flowing through!

i tried blocking 443 as a second rule to test and the same result. check some ssl/tls sites (google) and was still able to pull it up under https.

seems like only the first rule is valid and the rest are ignored.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.