• November 30, 2021, 05:10:13 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DWA-131 losing connection  (Read 16152 times)

ladilu

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
DWA-131 losing connection
« on: April 02, 2012, 03:53:13 AM »

Running Windows 7 Professional 64 Bit with latest drivers (17/09/2010 version 1086.33.917.2010) the D-Link nano connects with -30 dB to the wireless router on the other side of the (wooden) wall. Distance: 30 cm, 2 cm wood.
2 other machines are connected wireless as well (Netgear draft n stick for PC/Intel chip-set for laptop). These two never lose network, stay stable at full power connection.
Where as the D-Link DWA-131 Nano Wireless loses connection about 10-40 times a day, being unable to reconnect unless troubleshooter is run (which resets the stick) or the stick is disabled, re-enabled.
In 1 of 4 cases I have to unplug/re-plug the stick.
The connection loss can happen after 5 seconds to 4 hours, no discernible reason.

Obviously, this  makes the stick unusable.

I also tried using the Netgear stick on this machine, and the Dlink on the other, same result inasmuch Dlink loses connection, Netgear stays on-line.
So this leaves the stick or its drivers as the culprit.

anything I can do except sending it back?
Logged

ladilu

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-131 losing connection
« Reply #1 on: April 04, 2012, 01:38:39 AM »

109 views and no answers?
Do you all have the same problem or some solution?
Logged

ladilu

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-131 losing connection
« Reply #2 on: April 07, 2012, 02:41:38 AM »

Sent it back. Will write how the new one works after Easter.

Happy Easter everyone :)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49863
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: DWA-131 losing connection
« Reply #3 on: April 19, 2012, 09:07:33 AM »

What wireless modes are you using? Under Setup/Wireless/Manual.
Try single mode G or N or mixed G and N?
Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
Try setting a manual channel to a open or unused channel.
What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

ladilu

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: DWA-131 losing connection
« Reply #4 on: April 19, 2012, 09:24:32 AM »

20/49 MHz, WPA2-personal with AES channel 3 (1 5 7 9 11 are in use by others)
b/g/n mixed mode

set it to g/n now,
Logged