• May 24, 2022, 09:54:16 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: port fowarding doesn't seem to work  (Read 4152 times)

itbedguy

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
port fowarding doesn't seem to work
« on: January 06, 2017, 10:11:19 AM »

I have been trying to enable port forwarding on my dsr-250 but it doesn't seem to be working:

Specs: DSR-250 A3
Firmware: 2.11_WW
Region: North America

I want to forward port 32400 to LAN server (specifically a Plex server).  I created the a Custom Service called Plex with the following settings:

Type: TCP
Port Type: Multiple Ports
Source Port: 32400
Destination Port: 32400

I then created a firewall rule with the following settings:

From Zone: INSECURE WAN
To Zone: Secure LAN
Service: Plex
Action: Always Allow
Source Hosts: Any
Log: Never

-Destination NAT Settings
Internal IP Address: LAN ip address of Plex server
Enable Port Forward: Off (not sure if this should be on or off, if I set to on it prompts for "Translate Port Number" which I'm not sure what that would be)
External IP: WAN

Other things to note:  I have turned off UPnP.

Plex can use UPnP but I want to be able to use Plex with Sonos and Sonos requires to have a static port forwarding. 

Thanks for your help

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #1 on: January 06, 2017, 10:18:50 AM »

Link>Welcome!

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

Enable Port Forward: Off (not sure if this should be on or off, if I set to on it prompts for "Translate Port Number" which I'm not sure what that would be) I presume this should be enabled and a port number should be used. I would contact the Mfr or Plex and or Sonos to see what should be configured.

Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

itbedguy

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #2 on: January 06, 2017, 10:21:14 AM »

I have Comast (Xfinity) and I have a Arris Surfboard SB6183 (own).

Thanks.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #3 on: January 06, 2017, 10:26:37 AM »

Kewl, making sure there's no NAT on the ISP modem.  ::)
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

itbedguy

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #4 on: January 06, 2017, 10:36:49 AM »

Just to note as well UPnP does work so I know port forwarding will work through my cable modem with Plex.  I can access my content outside my network.  However, the Sonos integration does not work with UPnP option so I need to setup a static forward.  Because UPnP works, my assumption is that there is a config issue on the DSR-250. 

Marc
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #5 on: January 06, 2017, 10:39:14 AM »

I would get a hold of Plex and see what they say, maybe Sonos as well. May have a compatibility issue between them however hope that a configuration can be found on the router that works.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

itbedguy

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 4
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #6 on: January 06, 2017, 02:42:05 PM »

Thanks.  Problem is that this isn't just Plex.  I tried just opening a port to another device and it didn't work.  Used several utility web sites to detect if ports were forwarding and they were not.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: port fowarding doesn't seem to work
« Reply #7 on: January 06, 2017, 06:42:50 PM »

Are you actively using the port when you are testing for port status? You have to be using the port to get correct status.

Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.