• October 23, 2018, 11:27:11 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: VPN - L2TP - Not working  (Read 1158 times)

IMRJS

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 31
VPN - L2TP - Not working
« on: June 07, 2018, 08:49:33 AM »

Running 1.10
N/A

L2TP will not work... You cannot connect. I bought three of these routers and wont work on any of them. Tried with F/W Ver 1.00, 1.01, 1.10

Works fine on my DIR-890L, DIR-868L, and  DIR-880L. I have tried DNS Relay enabled and disabled no effect.

Help,

Ryan

Logged
~ People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. ~

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #1 on: June 07, 2018, 08:58:08 AM »

In the router GUI, go to Features > Firewall. Click Advanced Settings and make sure PPTP and IPSec are enabled. Click Save.
« Last Edit: June 07, 2018, 09:03:37 AM by GreenBay42 »
Logged

IMRJS

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 31
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #2 on: June 15, 2018, 09:54:57 AM »

PPTP and IPSec are enabled still wont work   >:(. Wonder if I should return this router and go with a DSR-250n?

Thanks,
R
« Last Edit: June 15, 2018, 09:57:48 AM by IMRJS »
Logged
~ People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. ~

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 46040
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #3 on: July 17, 2018, 08:39:06 AM »

Any progress on this?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #4 on: August 15, 2018, 12:44:49 PM »

I signed up to the forum to complain about the same issue .
It took a whole day to realize that the problems were caused by the SPI firewall ; @ first I thought that maybe my 2 mobile service providers were filtering the IPsec packages because if I were connected to the router's wifi network the VPN would work even though the target VPN server address I filled in was the dinamic hostname for the DynDNS service .
Following someone's suggestion I checked to see if the firewall was interffering with the connection ; even though it shouldn't happen that was the case . A soon as I disabled the SPI firewall the 2 Android phones (on 2 different mobile providers) were able to connect to the router (MS-CHAP v2 + RC4-128).
The PPTP/IPsec options in the Firewall's advanced tab have nothing to do with the embeded VPN server ; they only intruct the firewall to allow passthough of those specific packets when the user is trying to connect to a VPN server on the internet.

Once connected I must say that I'm not impressed by the speed atchieved.
The mobile 4G+ average about 50-60 mb/s down 25-30 mb/s up without the VPN ; with the VPN connected the speed dropped to about 10 mb/s down and 15 mb/s up (maybe it would be faster without MPPE encryption or with PAP/CHAP instead of MS-CHAP v2 but it's still disapointing ). there is inter VLAN routing between the router's LAN and the VPN  VLAN but not all protocols/services are functioning ( SMB shares work but UnPnP DLNA streaming doesn't)

Hope it gets fixed in the next firmware as disabling the firewall to be able to connect to the VPN kind of defeats the point of VPN for security's sake in the first place .
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #5 on: August 15, 2018, 01:26:33 PM »

Thank you for the info. I will forward to the router group for review.
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #6 on: September 28, 2018, 09:20:41 AM »

I've upgraded to firmware v 1.11 in the hope (even though to be fair it wasn't mentioned anywhere in the release notes) that the VPN not working with the firwall activated would be addressed somehow; it wasn't. The situation is still the same .
Has there been at least acknowledgement from the software team that they could replicate the issue and that it's being looked into ?
Thank you !
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #7 on: September 28, 2018, 09:44:42 AM »

Sorry I have not heard back. I will follow up and try to have a tech here test.

What is your setup?

What VPN client software are you running?

« Last Edit: September 28, 2018, 09:48:53 AM by GreenBay42 »
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #8 on: September 28, 2018, 10:03:07 AM »

The router is set up as in the post above  ( MS-CHAP v2 + RC4-128 ) and the client is the standard Android IPSec client ( Samsung S9 Oreo, Orange Neva 80 MM , Lenovo Tab 3 MM ) and also standard Windows 10 Pro IPSec VPN client .

I've tried all combinations of Encryption protocols and cyphers but all are blocked by IPv4 SPI Firewall .
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #9 on: September 28, 2018, 10:09:22 AM »

Thanks for the info. We will test this today. Sorry for the delay.
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #10 on: September 28, 2018, 10:58:34 AM »

My first attempt worked without any issues. I connected to a camera (the web UI) inside the network. I will do more testing later today but it seems to work ok on my end. Using the 1.11 firmware and Android's built-in VPN client.

Is the 882 connected to another router or router/modem?
« Last Edit: September 28, 2018, 12:30:57 PM by GreenBay42 »
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #11 on: September 28, 2018, 01:20:53 PM »

No it is not ; it's a PPPoe connection handled by the router .
If you could export your config so I might try it  would be helpfull .
My VPN & firewall config
http://www.imagebam.com/image/8a2815987408294
« Last Edit: September 28, 2018, 01:23:44 PM by me_iauras »
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #12 on: September 28, 2018, 01:30:31 PM »

It is default. I reset the router, connected to my test network which is a dynamic connection - has public IP.

In the router went to Quick VPN:
Enabled L2TP over IPSec.
Username - test
Password - secret
PSK = lotsofnumbersandletters

Under Advanced:
Authentication Protocol - mschapv2
MPPE - RC4-128


In Android: (android 8.0.0 Samsung S9+)
Settings > Connections > More Connection Settings > VPN. Click +

name - vpntest 882
type - L2TP/IPSec PSK
L2TP secret - leave blank
IPSec Identifier - leave blank
IPsec pre-shared key - entered PSK from 882 (case sensitive)
IP - 65.xx.xx.xx
username - test
pw - same as 882 (secret)

save.

I turned off bluetooth and Wi-Fi. Went outside and turned on VPN. Got a correct IP address. Pinged the router and camera inside the network. Opened a brower and got in the LAN side of the router and the web UI of the camera.
« Last Edit: September 28, 2018, 01:34:03 PM by GreenBay42 »
Logged

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1423
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #13 on: September 28, 2018, 01:35:52 PM »

Just looked at your screen shots. The 2nd one - firewall settings - i had all options disabled.
Logged

me_iauras

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 9
Re: VPN - L2TP - Not working
« Reply #14 on: September 28, 2018, 01:36:40 PM »

was this done with the SPI firewall enbled (the second image)? without it I can connect also ; the firewall is what's blocking me from doing it .

http://www.imagebam.com/image/a11288987408324 >> firewall
Logged
Pages: [1] 2