• May 18, 2022, 05:58:24 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: 1 [2]

Author Topic: Setup with Charter Internet  (Read 20948 times)

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #15 on: February 17, 2014, 01:39:59 PM »

Any status on this?  ???
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

c_green38

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #16 on: February 17, 2014, 01:41:39 PM »

Ended up being out of the house almost all weekend. No spare time to sit down w/ my laptop & router. :(
Should be home all evening today. Shoot for 8pm Central time?
Logged

c_green38

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #17 on: February 17, 2014, 06:47:42 PM »

Per Charter support rep: MAC cloning is NOT required. They rent out Netgear routers, and she had never heard of anyone having to use the MAC clone feature. She also told me that her personal router (a Netgear purchased outside of Charter) doesn't require MAC cloning.

I'm stumped.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #18 on: February 17, 2014, 06:53:30 PM »

Ok, I've asked for some feedback from D-Link.
 I can only remember one experience with MAC Cloning and that was at my dads place in KY, he had a Arris modem and I want to say Charter ISP as well. I think. When I visited and installed a wireless router, I had to MAC Clone the router to get the PC and wireless to work.

Things may have changed I presume and thanks for posting what charter said.

I would recommend this if you can and have a local place to buy routers from that has a refund policy, either D-Link or something else, try a different router say for a few days. If this different router doesn't need MAC Cloning then we'll know that there could be a problem with the 605L.

I'll post back when I hear back from D-Link.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #19 on: February 17, 2014, 09:34:28 PM »

Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #20 on: February 20, 2014, 07:25:20 AM »

Any status on this?  ???
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

c_green38

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #21 on: February 20, 2014, 07:27:22 AM »

Sadly, I've had zero time to work on this. Been busy.
I'm going to see if my modem has a MAC address on it and try that. Maybe it'll work?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #22 on: February 20, 2014, 07:33:10 AM »

Understand about the work thing man. No worries, was just curious.

Please review the links. I got that from D-Link the night we remoted. I believe that should fix this issue.

Keep us posted. Good Luck.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

c_green38

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #23 on: February 20, 2014, 05:39:18 PM »

So I tried using the modem's MAC address, and it didn't work. Wireless connection was totally dead. Had to go back to using my laptop's MAC address. I'm about ready to give up and admit defeat here. This whole thing makes no sense. Sigh.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #24 on: February 21, 2014, 07:25:20 AM »

You need to clear the Modems MAC address binding so that you don't have to use Mac Clone on the router. We believe thats the only thing thats causing this...
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

c_green38

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 13
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #25 on: February 21, 2014, 07:53:49 AM »

I can give that a try next week. I'll be out of town for a few days, so I'll be able to disconnect things and give it a chance to reset.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Setup with Charter Internet
« Reply #26 on: February 21, 2014, 08:07:25 AM »

Kewl, that should work.

Keep us posted and have a good trip.

I can give that a try next week. I'll be out of town for a few days, so I'll be able to disconnect things and give it a chance to reset.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.
Pages: 1 [2]