• May 26, 2022, 11:57:20 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Router losing internet connection when iPhone is on airplane mode  (Read 4467 times)

Cri00

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1

Hello,

I have a strange situation with my router: it loses connection when I put my iPhone on airplane mode. I have tested it several times with airplane mode on and airplane mode off. I do not know why, but when iPhone is on airplane mode, the router loses connection to internet.

I have to mention that I put it on airplane mode during the night. Also, the connection is lost on my laptop too, so it does not reflect on iPhone solely.

What can I do to fix this issue?


Thanks!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Router losing internet connection when iPhone is on airplane mode
« Reply #1 on: August 18, 2014, 07:10:59 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under router.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?
  • Has a Factory Reset been performed?



Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?



Wireless Configurations
Links>Wireless Installation Considerations and Managing Signal Congestion and Good Neighbour Policy
  • Ensure the default (dlink) SSID name is changed. Can be anything and not something that's already in use by any neighboring WiFi routers. Under Setup/Wireless/Manual.
  • What wireless modes are you using?
  • 2.4Ghz Routers only: Try single mode G or N or mixed G and N?
  • Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
  • Try setting a manual Channel to a open or unused channel. 1, 6 or 11. 11 for single mode N if the channel is clear. 13 for EU regions. Try channel 48 or 149 on 5Ghz.
  • What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto TPIK and AES.
  • Any 2.4Ghz or 5Ghz cordless house phones or WiFi APs near by?
  • Any other WiFi routers in the area? Link> Use InSSIDer to find out. How many? Use v3, its free.


Router Placement
Forum User - "Well I feel really dumb. After moving the router away from other electronic devices my speeds are back to normal. Just a heads up for anyone experiencing slow speeds, you might want to move it away from other electronics and see if that helps."
3-6' feet minimum safe distance between devices.
Placement on main level floor and central in the building and WELL ventilated is preferred. Not in basements or closets as building materials, or near by electronics devices could interfere or hinder good signal propagation.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49906
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Router losing internet connection when iPhone is on airplane mode
« Reply #2 on: August 25, 2014, 07:12:48 AM »

Any progress on this?  ???

Hello,

I have a strange situation with my router: it loses connection when I put my iPhone on airplane mode. I have tested it several times with airplane mode on and airplane mode off. I do not know why, but when iPhone is on airplane mode, the router loses connection to internet.

I have to mention that I put it on airplane mode during the night. Also, the connection is lost on my laptop too, so it does not reflect on iPhone solely.

What can I do to fix this issue?


Thanks!
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.