• December 08, 2022, 05:33:32 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Dlink router 615 issue  (Read 3411 times)

Manu Varghese 777

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Dlink router 615 issue
« on: October 28, 2019, 05:17:16 AM »

Hi,
My dlink 615 router have some connectivity issue.Some devices are able to connect to wifi  and use internet but some are not. we tried forget network and connect again, still the same error. Please give the possible solutions ASAP
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Dlink router 615 issue
« Reply #1 on: October 28, 2019, 11:24:57 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

Wireless Configurations
Links>Wireless Installation Considerations and Managing Signal Congestion and Good Neighbour Policy
  • Ensure the default (dlink) SSID name is changed. Ensure that different SSID names are used between each WiFi 2.4/5Ghz radios. Can be anything and not something that's already in use by any neighbouring WiFi routers. Under Setup/Wireless/Manual.
  • What wireless modes are you using?
  • 2.4Ghz Routers only: Try single mode G or N or mixed G and N?
  • Channel Width set for Auto 20/40Mhz or try 20Mhz only.
  • Try setting a manual Channel to a open or unused channel. 1, 6 or 11. 11 for single mode N if the channel is clear. 13 for EU regions.
  • What security mode are you using? Preferred security is WPA-Personal. WPA2/AES Only. Some WiFi adapters don't support AES, so you might want to try TPIK only or Auto TPIK and AES.
  • What wireless devices do you have connected?
  • Ensure any devices with WiFi adapter drivers are updated.
  • Any 2.4Ghz or 5Ghz cordless house phones or WiFi APs near by that maybe causing interferences?
  • Any other WiFi routers in the area that maybe causing interferences? Link> Use a WiFi Scanner to find out. How many?
  • If you have any of these options, Try turning OFF or ON Short GI, WLAN Partition, Extra Wireless Protection and HT 20/40 Co-existence if you have it. Also testing with HT20/40Mhz Co-existence enabled will impact results as well. I prefer to use this option OFF. Recommended settings are default. Under Advanced/Advanced Wireless.
  • Disable WPS Under Advanced/Advanced Wireless or Wireless settings.
  • Enable WMM Enable Under Advanced/Advanced Wireless.
  • Try setting Medium or Low power output settings and test again Under Advanced/Advanced Wireless.
  • For routers with Smart Connect Technology , try disabling this feature and test. Under Wireless.

Router Placement
Forum User - "Well I feel really dumb. After moving the router away from other electronic devices my speeds are back to normal. Just a heads up for anyone experiencing slow speeds, you might want to move it away from other electronics and see if that helps."
3-6' feet minimum safe distance between devices.
Placement on main level floor and central in the building and WELL ventilated is preferred. Not in basements or closets as building materials, or near by electronics devices could interfere or hinder good signal propagation.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.