• November 22, 2017, 10:30:25 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Help- Port forwarding is not working.  (Read 1571 times)

ValiantStag

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Help- Port forwarding is not working.
« on: March 01, 2016, 11:18:28 AM »

Hey, I need some help. I have the DIR-866L router.
I've been trying to port forward, so that I can play with my friends without using a client like Hamachi. However, the site won't let me.
When I enter the information (or more specifically, any information at all), all I get in return is Error 413 ("Request entity too large.")
How do I get past this, change this, etc.? What should I do?
Thanks in advance.

EDIT: For the record, I've tried-
1) Using another computer
2) Restarting my router
3) Both of the above
no dice.
:c
« Last Edit: March 01, 2016, 11:21:55 AM by ValiantStag »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43675
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Help- Port forwarding is not working.
« Reply #1 on: March 01, 2016, 11:34:06 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
  • Are you wired or wireless connected to the router?
  • Has a Factory Reset been performed?
  • Was a Factory Reset performed before and after any firmware updates then set up from scratch?
  Link> >FW Update Process
  • Was the router working before any firmware updates?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

PC Web Browser Configurations
What browser are you using?
Try Opera or FF or Chrome?


Router and Wired Configurations
Some things to try: - Log into the routers web page at 192.168.0.1. Use IE, Opera or FF to manage the router. Besure to log into the Admin account on the router.
  • Turn off Advanced DNS Services if you have this option under Setup/Internet/Manual or under Setup/PARENTAL CONTROL/Set to>None: Static IP or Obtain Automatically From ISP.
  • Enable or Disable Use Unicasting (compatibility for some ISP DHCP Servers) and test under Setup/Internet/Manual. Disable may help with speed performance on higher speed ISP services.
  • Turn on or off DNS Relay under Setup/Networking. Link>Finding Faster DNS Addresses using Name Bench and input new DNS addresses under Setup/Internet/Manual.
  • Setup DHCP reserved IP addresses for all devices ON the router. Setup/Networking. This ensures each devices gets its own IP address when turned on and connected, eliminates IP address conflicts and helps in troubleshooting and maintain consistency for applications that need to connect as well as mapped drives.
  • Ensure devices are set to auto obtain an IP address.
  • If IPv6 is an option on the router, select Local Connection Only under Setup/IPv6.
  • Set Firewall settings to Endpoint Independent for TCP and UDP under Advanced/Firewall. Enable or Disable SPI to test.
  • Enable uPnP and Multi-cast Streaming under Advanced/Networking. Disable uPnP for testing Port Forwarding rules.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

ValiantStag

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Help- Port forwarding is not working.
« Reply #2 on: March 01, 2016, 12:02:26 PM »

Thanks for the speedy reply!

Gotta fill this all out again. Sorry for the delay.

Hardware version: A1.
Firmware version: 1.00
Region: MI, USA
Wired connection,
Yes, i've reset before (including just now),
N/A because it has not updated.

ISP is Cable;
Modem Mfr is D-link of course, and the Model is DIR-866L.

I am using Chrome.
I've tried Firefox with the same results.

Okay so I just tried doing the manual setup and changing the options to Static IP. I had to restart my router because I couldn't connect to it (either that or it was taking a VERY long time..)
I'll continue to try other options.
Logged

ValiantStag

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Help- Port forwarding is not working.
« Reply #3 on: March 01, 2016, 12:10:42 PM »

WELL! I don't know what did it, but somehow I got it to work! I think it's because of the settings I disabled in Chrome, actually, as per your Troubleshooting thread.
Thank you very much for your help!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43675
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Help- Port forwarding is not working. (RESOLVED)
« Reply #4 on: March 01, 2016, 12:20:21 PM »

"ISP is Cable;
Modem Mfr is D-link of course, and the Model is DIR-866L." Just to be clear, the DIR-866L is not a modem, it's a router.
the Modem is what the DIR-866L connects to get to access to the internet from your ISP.

Glad you got it working. Enjoy.
 ;)
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting