• October 17, 2017, 08:55:27 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2 3

Author Topic: DSP-W110 MyDlink Home Problem  (Read 6028 times)

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
DSP-W110 MyDlink Home Problem
« on: January 15, 2016, 06:36:59 AM »

I've had a DSP-W110 for awhile now and it was working fine until one day the MyDlink Home app performed an update on the device.  Now it just shows "offline".  I tried to reset it, remove it, reinstall it, and it finds it fine, but then shows it offline.  Since this smartplug controls my home automation remotely, I decided to buy a DSP-W215 to repace it.  Did the install, everything went fine until it did an upgrade following the install.  Same issue.  It's there, but it shows offline.  I have a Dlink DIR-820L router with the most current firmware, UPnP enabled, and still no dice.  Funny thing is the router sees the devices fine.  They are active in my connected device list, but the app doesn't see them.  Any ideas??
Logged

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #1 on: January 15, 2016, 06:47:34 AM »

I should add that I have a DIR-860L router at home and the smartplug showed up on my app there.  What could be different on these 2 routers?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #2 on: January 15, 2016, 07:22:14 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your routers? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded on each router? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?


Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #3 on: January 15, 2016, 07:26:55 AM »

The DIR-820L is running firmware v1.06.  I just updated it today.  Not sure about the DIR-860L as I am not at home right now.  I am at the house with the DIR-820L and the smartplugs.  I have Hughesnet ISP.  Like I said the smartplugs worked and were viewable up until the most recent firmware upgrades, so something you guys recently changed is causing this issue.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #4 on: January 15, 2016, 07:57:29 AM »

I think this needs to be reviewed by D-link support. I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #5 on: January 15, 2016, 11:14:26 AM »

They did what they could today and ultimately deemed the devices bad for return.  I don't think they're bad at all.  This is a setting most likely on my router that is preventing the status to be properly displayed.  My Dlink cams work fine in the app though.  Very puzzling.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #6 on: January 15, 2016, 11:27:02 AM »

Have you swapped routers and tested again? You mentioned that the 860L was working with the DSPs?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #7 on: January 15, 2016, 01:13:38 PM »

That router is at a different house.  I do have an older Linksys here that I plan to try tomorrow.  Just frustrating that it worked before the firmware upgrade on the devices.  Not sure if you are a Dlink employee, but it's something that needs looking into.  Something's up with the compatibility between those devices and the DIR-820L. 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #8 on: January 15, 2016, 01:24:58 PM »

Ok so even though the 860L is at a different location, does it work?

Please give the Linksys router a test if you have time and let us know what you find out.

Also can you access the devices from with in the home on the LAN side with the mobile app or browser?

I have noticed that I can't access my camera from my work PC using IE or FF however I can access it from my mobile app currently.

Thank you.
« Last Edit: January 15, 2016, 01:27:26 PM by FurryNutz »
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #9 on: January 15, 2016, 01:42:55 PM »

Yes, the tech on the phone call actually had me browse to the IP address of one of the smartplugs.  I was able to view a text file of the device, but nothing more.  What it told me was the device is connecting to the router fine.  My problem is the interface to the app.  The app actually installs the device perfectly, but then displays it as "offline". 
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #10 on: January 15, 2016, 01:47:23 PM »

And is the mobile device connected to the local wireless LAN side?

Was the app removed then reinstalled?

Just checking other avenues.

The Linksys router test will be good and hopefully reveal either the same issue or they work. I'm hoping they work.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #11 on: January 15, 2016, 02:09:17 PM »

Yes, we removed both devices several times, removed the app, tried the app on both Iphone and Android and same results.  The plugs install fine, are pingable through the router, yet are "offline" in the app.
Logged

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #12 on: January 15, 2016, 02:11:35 PM »

And yes, both phones we tried were connected to the same router as the devices.  They are all in the same room (when I'm at this house).  Have to get to the bottom of this over this weekend as my SmartThings tends to lock up now and then and I need a means to reboot it, that's why I bought these.  Sucks!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43354
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #13 on: January 15, 2016, 03:00:21 PM »

Let us know what you find out with the other router.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

Trek4Ward

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: DSP-W110 MyDlink Home Problem
« Reply #14 on: January 15, 2016, 04:59:21 PM »

So an initial test tonight - Connected to my Linksys router and same issue, however this is a secondary router behind my primary router (more of an extender), so in essence it's still routing through my primary Dlink to get to the internet.  Tomorrow I'll replace my primary with the Lynksys and I also have a Dlink DIR-810L that I can try, but I've never used it as the reviews were horrible.
Logged
Pages: [1] 2 3