• October 22, 2017, 01:59:55 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Uplayer Installation Failed  (Read 23153 times)

fabioec

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Uplayer Installation Failed
« on: November 16, 2015, 02:42:57 PM »

I have a Mac running OS 10.11.1 and Safari 9.0.1 and before Dlink changed Java to Uplayer everything was fine. But, now I cant access my cameras on mydlink.com because the site keep asking me to install the Uplayer. I downloaded it but just after Uplayer starts to install the following message appears: "Plugin Install Failed".
Can somebody help me
Thank you very much
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #1 on: November 30, 2015, 08:03:22 AM »

Do you have any browser add-ons enabled or PC security software enabled? Disable temporarily while installing the plug-in.

Try installing the plug-in in FF?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

nettewurk

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 162
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #2 on: January 11, 2016, 10:20:57 PM »

Just recently, I can't access IP cameras, NAS and routers thru mydlink.com website.  After logging in, it always prompt me to install Uplayer-1.0.2.7.msi but I've already checked the Programs in the control panel  and it's installed.  However, checking Windows 10-IE11's Manage Add-on settings, the said player is not registered.  Antivirus and malware cleaner have found no virus not malware installed.  The account I'm logged in has the administrator rights.   Also tried adding the site in Compatibility View setting but to no avail.  This just happened to me recently  and all 4 PCs (laptop and desktop) are indicating the same problem.   Is there a way I can isolate the cause of this problem?
Logged
DIR/DCS/DNS

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #3 on: January 12, 2016, 07:00:42 AM »

Does it happen if FF?
You might try removing the plug-in from Windows, clear all browser caches, close the browser then reopen and go into mydlink.com and have it re-install the plug-in.
Just recently, I can't access IP cameras, NAS and routers thru mydlink.com website.  After logging in, it always prompt me to install Uplayer-1.0.2.7.msi but I've already checked the Programs in the control panel  and it's installed.  However, checking Windows 10-IE11's Manage Add-on settings, the said player is not registered.  Antivirus and malware cleaner have found no virus not malware installed.  The account I'm logged in has the administrator rights.   Also tried adding the site in Compatibility View setting but to no avail.  This just happened to me recently  and all 4 PCs (laptop and desktop) are indicating the same problem.   Is there a way I can isolate the cause of this problem?
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

nettewurk

  • Level 3 Member
  • ***
  • Posts: 162
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #4 on: January 14, 2016, 06:57:11 PM »

I'm using FF v43.0.4 but "Unsupported Browser Detected"  error message is always displayed after llogging in at mydlink.com.  I've checked the uPlayer's platform is only 32 bits only, does this may be the cause for using default IE11 (64bit) and maybe FF (32/64 bit).  For the former browser, is there a way to launch the 32 bit version of IE11 in Windows 10 64 but?  But all my 4 PC (notebooks and desktops) I have tried are prompting to reinstall the plug-in, even the 32 bit Win10 which also exhibits recently the same behavior.
Logged
DIR/DCS/DNS

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #5 on: January 15, 2016, 07:13:44 AM »

I installed FF yesterday then installed the plug in. I can log in to the MDL service, however it's not connecting to either router or camera, I just get a spinning circle. I don't get a un-supported browser message.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

greg@jamalcom.com.au

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #6 on: November 28, 2016, 08:23:17 AM »

I had the same problem in Mac OS Sierra.  I right clicked on the PluginInstaller app and selected "Show Package Contents".  Then I went to the Contents/MacOS directory and double clicked PluginInstaller.  That worked.  I hope it works for you
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #7 on: November 28, 2016, 08:39:43 AM »

Thank you for posting this information. I hope it helps. I'll keep this in mind.

I had the same problem in Mac OS Sierra.  I right clicked on the PluginInstaller app and selected "Show Package Contents".  Then I went to the Contents/MacOS directory and double clicked PluginInstaller.  That worked.  I hope it works for you
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

altabear

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #8 on: December 20, 2016, 08:42:22 AM »

I've been getting that error for the last few months.  Log in and the popup saying the addin MUST be installed.  Download, install and just get a spinning circle.  I've done it at work (IT security firm) on FF, Chrome, IE.  Have tried on my personal macbook on Safari, and at home on my Win7 pc with FF, Chrome and IE.

Basically, that makes the site completely un-usable.  There is no way to use MYDlink.com.

In my opinion, this isn't a trivial issue.  It's a vital part of the product offering.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #9 on: December 20, 2016, 08:50:33 AM »

What version of FF are you using?

Last time I checked it was working for me on FF. I was told that if needed to un-install the plug in. Clear ALL browser caches, close or fully exit the browser. Re-open the browser and navigate to the MDL portal and when notifed, re-download and install the package.
FF and chrome browsers are updated frequently which my break operation of the plug in. Chrome has been known to not support plug-ins.

I've been getting that error for the last few months.  Log in and the popup saying the addin MUST be installed.  Download, install and just get a spinning circle.  I've done it at work (IT security firm) on FF, Chrome, IE.  Have tried on my personal macbook on Safari, and at home on my Win7 pc with FF, Chrome and IE.

Basically, that makes the site completely un-usable.  There is no way to use MYDlink.com.

In my opinion, this isn't a trivial issue.  It's a vital part of the product offering.
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

brettmelton

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #10 on: March 07, 2017, 08:38:37 AM »

Thank you Greg for posting this answer:
I had the same problem in Mac OS Sierra.  I right clicked on the PluginInstaller app and selected "Show Package Contents".  Then I went to the Contents/MacOS directory and double clicked PluginInstaller.  That worked.  I hope it works for you
This worked perfectly for me!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #11 on: March 09, 2017, 10:54:56 AM »

Thanks for confirming it and glad it works. I'll Do this as well.

FYI:
http://forums.dlink.com/index.php?topic=66483.0
« Last Edit: March 15, 2017, 01:39:14 PM by FurryNutz »
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting

KenS100

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #12 on: August 30, 2017, 03:03:36 PM »

I had the same problem in Mac OS Sierra.  I right clicked on the PluginInstaller app and selected "Show Package Contents".  Then I went to the Contents/MacOS directory and double clicked PluginInstaller.  That worked.  I hope it works for you
After doing this (on Mac OS August 2017) and restarting Safari, it worked fine. Thanks!!!
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43412
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Uplayer Installation Failed
« Reply #13 on: August 30, 2017, 03:18:07 PM »

Thanks for letting us know. Glad it worked.
 ;)
I had the same problem in Mac OS Sierra.  I right clicked on the PluginInstaller app and selected "Show Package Contents".  Then I went to the Contents/MacOS directory and double clicked PluginInstaller.  That worked.  I hope it works for you
After doing this (on Mac OS August 2017) and restarting Safari, it worked fine. Thanks!!!
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting