• May 25, 2024, 05:31:42 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Understanding Fan Control on the DNS-345  (Read 2008 times)

Bad Wolf

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Understanding Fan Control on the DNS-345
« on: March 18, 2015, 06:06:17 PM »

I have a fan issue which frankly drives me crazy. As a unit I think the DNS 345 is a great product, BUT the bleep bleep fan is constantly going on and off all the time. Fair enough I could understand the fan running if I am accessing the hard drives and listening to music or a movie, but mine turns on and off all through the night without anything polling it. Summer / Winter doesn't matter what the temp.

I even took out one of the HDD thinking it might not be getting enough airflow and am even considering removing another HDD (although it kind of makes purchasing a 4 bay NAS pointless). It's got plenty of air ventilation around it and not in a hot room or in direct sunlight, so conditions shouldn't be affecting it.

Under the System Temperature Threshold I have it set on the maximum setting of 70c. The Fan Control Settings is set on Auto (Off / Low / High). On the Hard Drive Hibernation Settings I have HDD Hibernation enabled, and Turn Off Hard Drives set to after 15 minutes.

It should be turning off the HDD when not in use so not requiring a fan... I bought the exact same unit for my brother in law and I never hear the fan going on his. Suggestions please.
 

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: Understanding Fan Control on the DNS-345
« Reply #1 on: March 23, 2015, 08:42:26 AM »

Link>Welcome!

  • What region are you located?
What FW is loaded?
Has a reset been performed to see if the default fan settings does the same thing?

I presume if you've done all troubleshooting, you may have a faulty unit which needs to be RMAd.

I recommend that you phone contact your regional D-Link support office and ask for help and information regarding this. We find that phone contact has better immediate results over using email.
Let us know how it goes please.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.