• December 12, 2017, 04:28:33 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Enabling DHCP with PPoE  (Read 131 times)

bilalogist

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Enabling DHCP with PPoE
« on: December 03, 2017, 07:52:35 AM »

I brought this new router Dlink Dir850L.
My ISP provides me with a media folder that can be accessed by creating a shortcut on my PC. But for that it requires my router to enable DHCP along with PPoE
But there is no such option in this DIR 850L router. If I use DHCP connection then am not able to surf internet because my ISP provides PPoE internet connection .
Previously I was able to use both these on my old Tp-link router.
Any suggestion please ?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43847
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Enabling DHCP with PPoE
« Reply #1 on: December 03, 2017, 10:58:42 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

For Rev A models, check for PPPoE menu drop down option as seen here:
http://support.dlink.com/emulators/dir655/133NA/WAN.html

For Rev B models, check for PPPoE menu drop down option as seen here:
http://support.dlink.com/emulators/dir880l/101/Internet.html
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

bilalogist

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Enabling DHCP with PPoE
« Reply #2 on: December 07, 2017, 07:44:34 AM »

Hardware Version is B1
Firmware Version is 2.21
I have Cable service.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43847
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Enabling DHCP with PPoE
« Reply #3 on: December 07, 2017, 09:44:45 AM »

Let us know if you can find the menu option...
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 5 Member
  • *
  • Posts: 518
Re: Enabling DHCP with PPoE
« Reply #4 on: December 07, 2017, 09:47:57 AM »

This doesn't make sense. The ISP is either PPPoE or Dynamic. Not sure how it can do both. Within PPPoE, you can have a dynamic connection (by default) or a Static.

How do you access the folder? Is it just a URL?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43847
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Enabling DHCP with PPoE
« Reply #5 on: December 07, 2017, 09:49:46 AM »

Ya, doesn't make sense...  :o
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting