D-Link IP Cameras for Home > DSH-C310

Omna 180 HD NOT RESPONDING in HomeKit

(1/1)

ChoPraTs:
Hello,

I'm new user of a Omna 180 HD Cam since a week. I've it configured into OMNA app, using latest firmware and also configured in HomeKit (iOS 11.2). And I've also registered it in my OMNA account.

For some reason, after some hours or maybe some days, it loses the connection with Apple HomeKit. If I go to my app "Home", I can't see the live image because there's a warning: "Camera Not Responding" (and the same for the Motion Sensor). The camera also appears as not available in the Omna App, but curiously it's still possible to view it live with the app. Strange, right?

To make everything work properly again, I just need to restart the camera and it become available again in HomeKit and Home app. But I'm worried if this occurs when I'm out of home and I can't restart the camera... In just one week, this has happened 3 times already.

It's not a WIFI problem, because I have other HomeKit accessories (Philips Hue) and everything is always working without interruption. The only problem happens with this camera. So I don't know if my model is faulty or there's something wrong with the latest firmware and Apple HomeKit.

GreenBay42:
Sorry for the late response. Techs are testing it now and will research the issue. You may want to contact tech support to get it in the system if you haven't already.

FurryNutz:
Link>Welcome!


* What region are you located?
What Mfr and model is the main host router?
What wireless modes are you using?
What is the distance between the Camera and the main host router?
How many other wireless devices do you have connected to the main host router?


--- Quote from: ChoPraTs on December 06, 2017, 01:57:11 AM ---Hello,

I'm new user of a Omna 180 HD Cam since a week. I've it configured into OMNA app, using latest firmware and also configured in HomeKit (iOS 11.2). And I've also registered it in my OMNA account.

For some reason, after some hours or maybe some days, it loses the connection with Apple HomeKit. If I go to my app "Home", I can't see the live image because there's a warning: "Camera Not Responding" (and the same for the Motion Sensor). The camera also appears as not available in the Omna App, but curiously it's still possible to view it live with the app. Strange, right?

To make everything work properly again, I just need to restart the camera and it become available again in HomeKit and Home app. But I'm worried if this occurs when I'm out of home and I can't restart the camera... In just one week, this has happened 3 times already.

It's not a WIFI problem, because I have other HomeKit accessories (Philips Hue) and everything is always working without interruption. The only problem happens with this camera. So I don't know if my model is faulty or there's something wrong with the latest firmware and Apple HomeKit.

--- End quote ---

GreenBay42:
iOS 11.2 has several issues with HomeKit. They fixed most of them with 11.2.1. Make sure you have the latest version of iOS and the Home app.

http://forums.dlink.com/index.php?topic=72832.0

ChoPraTs:
Thanks to all, but my problem persists.

I've the latest version of iOS 11.2.1 and the latest version of the OMNA App. Also the camera has the latest firmware installed.
I'm located in Spain.
The router is a Compal CG7486E.
There's no distance between the Camera and the main host router, they are in the same room and on the same table.
Devices connected to the Wireless Router: iMac, iPhone, iPad. And I've also a Philips Hue kit.



Navigation

[0] Message Index

Go to full version