• February 06, 2023, 11:45:31 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Pages: [1] 2

Author Topic: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!  (Read 21367 times)

user11

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 62
Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« on: January 25, 2010, 09:08:35 AM »

That HNAP vulnerability is pretty scary, and is found in all firmwares prior, would suggest any and all hardware rev. A users to update. http://forums.dlink.com/index.php?topic=10854.0
« Last Edit: January 28, 2010, 06:33:37 PM by user11 »
Logged
DIR-825 A1 F/W 1.13NA
TRENDnet TEW-652BRP V1.1R F/W DD-WRT v24 build 14896
Netgear FWG114Pv1 F/W 2.0r18

ramcrazy23

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Beta Firmware 1.13B03NA HNAP Fix for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #1 on: January 25, 2010, 10:50:43 AM »

with this firmware I have random disconnects from the internet, not the router just the internet. The log shows nothing,but the router shows the Wan disconnected and then reconnects within a short amount of time.   Any suggestions?
Logged

Lycan

  • Administrator
  • Level 15 Member
  • *
  • Posts: 5335
Re: Beta Firmware 1.13B03NA HNAP Fix for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #2 on: January 25, 2010, 10:51:20 AM »

Reset the unit to factory and set it up again. Do not load a config. See if that helps.
Logged

Tario70

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #3 on: February 01, 2010, 01:42:39 PM »


Installed this last night & everything seems to be running smooth...

Lycan, after installing the upgrade, all of my settings were still saved.  This surprised me as usually a firmware update always seems to reset everything, any thoughts?

~Tario70
Logged

Lycan

  • Administrator
  • Level 15 Member
  • *
  • Posts: 5335
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #4 on: February 02, 2010, 11:33:10 AM »

I was surprised by that as well. I wasn't sure how this was possible. I requested information on why this isn't the norm, but I've yet to receive a response.
Logged

ramcrazy23

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 12
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #5 on: February 03, 2010, 04:01:45 PM »

make sure you do a return to default setting then setup your router. If you don't you can have internet connections problems.
Logged

Tario70

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #6 on: February 04, 2010, 01:26:38 AM »

make sure you do a return to default setting then setup your router. If you don't you can have internet connections problems.

funny you say this as I have zero problems with my 825. Internet connections have been strong & I didn't reset.  Guess everyone's setup is different.

~Tario70
Logged

bobgott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #7 on: February 06, 2010, 10:55:49 AM »

Well, I have downloaded the new Firmware version and reset to default .. but still I seem to have very short periods of no internet connection.  Somewhat less with the new version.  I mostly see this with Skype calls .. as 2 or 3 times a day a call will get dropped.  Didn't happen with my old linksys router.

Any other hints?
Logged
-bob

Walter2009

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #8 on: February 10, 2010, 08:46:38 AM »

Well, I have downloaded the new Firmware version and reset to default .. but still I seem to have very short periods of no internet connection.  Somewhat less with the new version.  I mostly see this with Skype calls .. as 2 or 3 times a day a call will get dropped.  Didn't happen with my old linksys router.

Any other hints?

I am seeing this too.

I also notice that performance degrades first and then dies. Strangely though, I'll drop some connections on some ports first. Like the first thing to degrade go is general internet, then network connections to other PCs, and then Instant Messagers. At this point, i usually can not log in to the router to reset and have to go manually reset.

This used to happen about once a day with 1.12 but now seems to happen every few days maybe once a week.
Logged

bobgott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #9 on: February 10, 2010, 08:50:12 AM »

Just to make sure I'm not crazy .. I just swapped out to a NetGear WNDR 3300 .. and NONE of those problems appear in the NetGear unit.

There is definitely something amiss with the DIR-825.
Logged
-bob

Gadget

  • Level 2 Member
  • **
  • Posts: 59
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #10 on: February 10, 2010, 07:18:08 PM »

Just to make sure I'm not crazy .. I just swapped out to a NetGear WNDR 3300 .. and NONE of those problems appear in the NetGear unit.

There is definitely something amiss with the DIR-825.

Bob,

If you check messages in the main folder you'll discover quite a few DIR-825 owners have chucked the D-Link in favor of the NetGear 3300 you switched from.  Go figure. ;)

Logged

bobgott

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 6
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #11 on: February 10, 2010, 07:57:06 PM »

I have 30 days to return the NetGear .. hoping for some miracle I guess.
Logged
-bob

AmeriCanSIN

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 7
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #12 on: February 12, 2010, 12:38:54 AM »

My internet connection starts off great but then slows down and even the wireless is dieing down. I've never gone down below 4 bars, I'm at 2 bars at the moment and web pages take a little longer to load, I disabled the N band and went to the G band thinking it might help but it is still the same. At one point the routers GUI was crawling to load, I did a rest and was still taking its sweet time loading. I think a recall is in an order to solve this problem. Been dealing with this problematic router for a year now.

-AmeriCanSIN
Logged

eagle.russ

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 16
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #13 on: March 06, 2010, 07:46:33 PM »

I have applied this firmware upgrade (1.13NA).  However, I am having intermittent disconnects for both wired and wireless workstations.  The router recovers itself; but the wireless connectivity is tremendously weak and slow.  Any ideas?
Logged

sushi

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: Firmware 1.13NA Final for Rev. A1 Feedback and Comments!
« Reply #14 on: March 07, 2010, 02:43:07 AM »

So far so good...

Upgraded to 1.13NA and internet is working fine.

I have a DAP-1522 in my bedroom on bridge mode manually set to 802.11n 5GHz mode, signal strength holding steady at 84% (which is normal for me).  Transfer says 243 Mbps, but I will have to test tomorrow (wife is asleep...shhh).

I have a PC and Xbox 360 connected to the DAP-1522, with the connection dropping occasionally.  I've had continuous problems when streaming HD video and live TV in Windows Media Center to the Xbox connected to the bridge, so I'm hoping this update might fix this problem since after the update i'm reaching up to 94% signal strength at times.  Will report back after testing tomorrow...
Logged
Pages: [1] 2