• September 20, 2018, 09:07:29 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: HNAP Bug  (Read 1200 times)

pjh42

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
HNAP Bug
« on: December 14, 2017, 10:38:33 AM »

Is there a fix for the HNAP bug?

I got a "positive response" at http://[YOUR.ROUTER.IP.ADDRESS]/HNAP1

Thanks.

DIR-890L (The Spaceship)
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #1 on: December 14, 2017, 11:32:42 AM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pjh42

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: HNAP Bug
« Reply #2 on: December 14, 2017, 12:42:37 PM »

Router is physically inaccessible at this time.

1.20

NJ/USA
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #3 on: December 14, 2017, 12:49:48 PM »

I've asked to see if this is an issue.

How are you testing for this? What are you exact steps so we can help test this out.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pjh42

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: HNAP Bug
« Reply #4 on: December 14, 2017, 01:36:59 PM »

HW version is A2.

Entering http://192.168.0.1/HNAP1 gives a page of XML code.

Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #5 on: December 14, 2017, 03:21:27 PM »

Ok, I'll pass this onto D-Link for review...
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

pjh42

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: HNAP Bug
« Reply #6 on: December 14, 2017, 03:32:30 PM »

Thanks.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #7 on: December 14, 2017, 03:34:39 PM »

Please be patient while they look at it. I'm sure if they find the problem they will get it fixed as soon as possible.
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1325
Re: HNAP Bug
« Reply #8 on: December 15, 2017, 08:29:59 AM »

I will send to the security team for verification.
« Last Edit: December 15, 2017, 11:51:15 AM by GreenBay42 »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #9 on: December 15, 2017, 11:32:23 AM »

I tested my DIR-628:
Code: [Select]
This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" soap:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
<soap:Body>
<GetDeviceSettingsResponse xmlns="http://purenetworks.com/HNAP1/">
<GetDeviceSettingsResult>OK</GetDeviceSettingsResult>
<Type>GatewayWithWiFi</Type>
<DeviceName>D-Link Systems DIR-628</DeviceName>
<VendorName>D-Link Systems</VendorName>
<ModelDescription>Wireless N Router</ModelDescription>
<ModelName>DIR-628 A2</ModelName>
<FirmwareVersion>1.13, 2008/10/01</FirmwareVersion>
<PresentationURL>/Status/Device_Info.shtml</PresentationURL>
<SOAPActions>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetDeviceSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetDeviceSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWanSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetWanSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWanStatus</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/IsDeviceReady</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/Reboot</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/AddPortMapping</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/DeletePortMapping</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetPortMappings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetMACFilters2</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetMACFilters2</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetRouterLanSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetRouterLanSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetConnectedDevices</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetNetworkStats</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/RenewWanConnection</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWLanSettings24</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetWLanSettings24</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWLanSecurity</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetWLanSecurity</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWLanRadios</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWLanRadioSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetWLanRadioSettings</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/GetWLanRadioSecurity</string>
<string>http://purenetworks.com/HNAP1/SetWLanRadioSecurity</string>
</SOAPActions>
<SubDeviceURLs/>
<Tasks>
<TaskExtension>
<Name>Wireless Settings</Name>
<URL>/Basic/Wireless.shtml</URL>
<Type>Browser</Type>
</TaskExtension>
<TaskExtension>
<Name>Block Network Access</Name>
<URL>/Advanced/MAC_Address_Filter.shtml</URL>
<Type>Browser</Type>
</TaskExtension>
<TaskExtension>
<Name>Parental Controls</Name>
<URL>/Advanced/Access_Control.shtml</URL>
<Type>Browser</Type>
</TaskExtension>
<TaskExtension>
<Name>D-Link Tech Support</Name>
<URL>http://support.dlink.com</URL>
<Type>Browser</Type>
</TaskExtension>
<TaskExtension>
<Name>Reboot Router</Name>
<URL>/Tools/System.shtml</URL>
<Type>Silent</Type>
</TaskExtension>
</Tasks>
</GetDeviceSettingsResponse>
</soap:Body>
</soap:Envelope>

I see purenetworks.com isn't around anymore and it comes on port 8099.  :o I presume some of this has changed since 2008.  ::)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!

GreenBay42

  • Administrator
  • Level 8 Member
  • *
  • Posts: 1325
Re: HNAP Bug
« Reply #10 on: December 15, 2017, 11:53:36 AM »

Cisco took it over in 2008.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 45771
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: HNAP Bug
« Reply #11 on: December 15, 2017, 12:01:57 PM »

Ah. Ok, thats explains it.  ;)
Logged
"Nothing Funny about It...." We are not here to Impress anyone! You have a be a COMPETENT user first to under stand COMPETENT help!