• July 19, 2024, 03:11:45 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: dir-632 no internet?  (Read 4174 times)

bryboob

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 21
dir-632 no internet?
« on: April 07, 2013, 02:51:15 PM »

hi, replaceing my old di-524 router with new dir-632 router followed all
insruction on instalation cd but no internet wired or wireless,when i
open my web browser it redirects me to at&t web page ask me for
some account info. then saids i need to update software, when i
download software windows 7 ask do i want to run software
i say yes and it saids installing but still no internet.

windows 7 64bit
at&t dsl
speedstream modem
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: dir-632 no internet?
« Reply #1 on: April 07, 2013, 03:56:42 PM »

Link>Welcome!
What Hardware version is your router? Look at sticker under router.
Link>What Firmware version is currently loaded? Found on routers web page under status.
What region are you located?

What ISP Modem model # do you have?
If this modem has a built in router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems.
Double NAT
To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged.
If the modem can't be bridged then see if the modem has a DMZ option and input the IP address the router gets from the modem and put that into the modems DMZ.
Check ISP MTU requirements, Cable is usually 1500, DSL is around 1492 down to 1472. Call the ISP and ask. Link>Checking MTU Values

Some things to try: - Log into the routers web page at 192.168.0.1. Use IE, Opera or FF to manage the router.
Turn off ALL QoS or Disable Traffic Shaping (DIR only) GameFuel (DGL only and if ON.) options. Advanced/QoS or Gamefuel.
Turn off Advanced DNS Services if you have this option under Setup/Internet/Manual or under Setup/PARENTAL CONTROL/Set to>None: Static IP or Obtain Automatically From ISP.
Enable Use Unicasting (compatibility for some ISP DHCP Servers) under Setup/Internet/Manual.
Turn on DNS Relay under Setup/Networking.
Setup DHCP reserved IP addresses for all devices ON the router. Setup/Networking. This ensures each devices gets its own IP address when turned on and connected, eliminates IP address conflicts and helps in troubleshooting.
Ensure devices are set to auto obtain an IP address.
If IPv6 is an option on the router, select Local Connection Only or Disable IPv6 options under Setup/IPv6.
Set Firewall settings to Endpoint Independent for TCP and UDP under Advanced/Firewall.
Enable uPnP and Multi-cast Streaming under Advanced/Networking. Disable uPnP for testing Port Forwarding rules.
Turn off WISH, and WPS under Advanced.
WAN Port Speed set to Auto or specific speed? Some newer ISP modems support 1000Mb so manually setting to Gb speeds can be supported by the router. Advanced/Advanced Networking/WAN Port Speed
Set current Time Zone, Date and Time. Use an NTP server feature. Tools/Time.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

bryboob

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 21
Re: dir-632 no internet?
« Reply #2 on: April 07, 2013, 08:16:07 PM »

hi, and thanks, f/w ver.:1.01na my modem is very old but works
speedstream 5360 ethernet adsl modem,califonia/usa.
also see another problem when i had the dir-632 hooked up
and looked in network and clicked on the dir-632 router icon
it opens up the di-524 setup page
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: dir-632 no internet?
« Reply #3 on: April 08, 2013, 06:56:16 AM »

I recommend asking your ISP for a newer updated DSL modem or ask if you can buy your own and avoid the rental fees of using ISP HW.

Not sure if doing any upgrades of FW will help at this point.

When using this router, you can set up the router using the onboard wizard found at 192.168.0.1 or manually setting it up using some of the suggestions I mentioned.

What browser are you using?
Try Opera or FF? If IE 8 or 9, set compatibility mode and test again.
Ensure the browser cache is cleared out, as it might have old information regarding the DI router which is no longer needed.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CM1200>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-LX1870,857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.