• April 11, 2021, 10:16:27 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working  (Read 129414 times)

mStuff

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
[Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« on: July 20, 2013, 06:38:01 AM »

A year ago, I bought a DWA-125, at first I used it every day for 2 months, then I got a new PC and used a wired connection to my router - Now, 8 months later I need to use it again, but after having it connected for maybe 4-5 minutes it gets extremely hot, so hot that my fingers get burnt touching the usb-male-connection. Apart from getting hot, it works less and less effectively and finally stops working altogether until it gets cooled down.
Anyone else have experienced this?
The device was stored in a metal box made for storing electrical devices the 8 months it was not used.

Cheers
« Last Edit: July 20, 2013, 12:55:14 PM by mStuff »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49570
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #1 on: July 20, 2013, 12:18:24 PM »

Does it work in the old PC?

What USB ports on the new pc are they? USB 3.0 or 2.0?

Using the latest drivers from the main web site?
What OS Platform are you using on this new PC?
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CAX80>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

mStuff

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #2 on: July 20, 2013, 12:53:48 PM »

It was connected to a USB 2.0 port, all drivers updated, win8 x64, but it doesn't matter anymore.
The device just malfunctioned, died and killed my USB port with it.. kind of sad since it is a 4 months old, 200$ motherboard :/ now I need to use my super expensive mobile internet until I find another wireless adapter :(
Logged

mStuff

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #3 on: July 20, 2013, 01:02:09 PM »

Also sad since my old pc, a laptop, had all of its usb ports killed the same way, that was just a cooler master laptop cooler and a bad power adapter. :(
But the dwa-125 worked fine on that laptop until it broke :/
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49570
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #4 on: July 20, 2013, 01:04:17 PM »

Could have been an incompatibility issue with your new board and might have been USB 3.0 in which the voltage on the USB 3.0 could differ from 2.0. I presume that maybe the USB 3.0 port on this new PC might not have been backwards compatible and thus did not allow for the USB 2.0 DWA-125 proper operation. I would recommend looking for a USB 3.0 compliant WiFi adapter. Or if you rather, check out a DAP model Bridge device like a DAP-1320, 1360, 1522 or 1533 and use that as your adapter and connect it to the LAN port on the new PC. Has better speed and operation over LAN. The DWA-180 adapter is USB 3.0 compliant. I have one and had to upgrade my PC to USB 3.0. Works great here.

Good Luck

Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CAX80>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

mStuff

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #5 on: July 20, 2013, 01:14:33 PM »

It is a m5a97 EVO r2.0, and I plugged it into the usb2.0 port next to the ethernet socket.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49570
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #6 on: July 20, 2013, 01:17:50 PM »

Ensure that the port is actually a USB 2.0 port and is properly configured. I presume this is a custom build PC and the mother board is installed by you?

Possible that damage may have occurred earlier with the other PC and effected how it operated on the new and furthered the damage on the new PC.  :-\
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CAX80>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

mStuff

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 5
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #7 on: July 20, 2013, 01:26:02 PM »

I used the dwa-125 on the old laptop a long time ago while the laptop was still working perfectly.
Then 3 months went where I had no use of a wireless adapter since I switched to a wired connection.
The dwa-125 was safely packed in the box while the laptop broke.
Also I am sure that it is usb2.0 ports on my motherboard, since it has 6 2.0's and 2 3.0's clearly marked grey and blue. :)
Everything is configured to default settings and everything "usb boost" etc. is disabled
« Last Edit: July 20, 2013, 01:28:05 PM by mStuff »
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49570
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #8 on: July 20, 2013, 01:41:31 PM »

Hmm well if the adapter was not used while it was in the box and worked before i was used last, then only taken out and tried on the new PC, I could presume that maybe something on the new PC could be the problem.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CAX80>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.

chadpete4820

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #9 on: September 01, 2014, 01:30:53 PM »

I have had mine for about 2 years.  Nothing has changed with my PC, but suddenly the modem gets very hot and stops working.  Once it's cooled down it seems to work again, but for a very short time before it stops again.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 49570
  • D-Link Global Forum Moderator
    • Router Troubleshooting
Re: [Solved] My DWA-125 gets blazing hot and stops working
« Reply #10 on: September 02, 2014, 12:25:17 PM »

Link>Welcome!


  • What region are you located?

Are the drivers for the DWA up to date?

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?

What Mfr and model is the main host WiFi router?

I have had mine for about 2 years.  Nothing has changed with my PC, but suddenly the modem gets very hot and stops working.  Once it's cooled down it seems to work again, but for a very short time before it stops again.
Logged
Cable: 1Gb/50Mb>NetGear CAX80>DIR-882>HP 24pt Gb Switch. COVR-1202/2202/3902,DIR-2660/80,3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L,960L and 8000LH.