• December 16, 2017, 04:25:21 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: Set up page not working  (Read 988 times)

emoblazeXD

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Set up page not working
« on: April 16, 2017, 09:13:15 AM »

Today due to a power failure the power adapter of my router broke. I replaced it with a new one. For 2 hours or so I manually directed my internet connection to my pc till I got a new adapter. Now after I connected the router to my pc it showing unidentified network. I searched ipconfig and found out that my ip is 169xx instead of 192xx so I figured out my DHCP server isn't working. I tried to reset the network adapter but nothing is working. Please help. I am using windows 10.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Set up page not working
« Reply #1 on: April 16, 2017, 12:11:36 PM »

Link>Welcome!

  • What Hardware version is your router? Look at sticker under the router case.
  • Link>What Firmware version is currently loaded? Found on the routers web page under status.
  • What region are you located?

Are you sure you got the correct replacement power adapter? Should be the same as the old one. Review the sticker amps and volts on old adapter to make sure new adapter is the same.

Internet Service Provider and Modem Configurations
  • What ISP Service do you have? Cable or DSL?
  • What ISP Modem Mfr. and model # do you have?
  • Is ISP Modem/Service using Dynamic or Static WAN IP addressing?
  • What ISP Modem service link speeds UP and Down do you have? Link> Speed Testing Sites
  • By-pass the main host router and check internet connection by connecting a wired LAN PC directly to the ISP modem to verify connection access and ISP speeds.
  • Check cable between Modem and Router, swap out to be sure. Link> Cat6 is recommended.
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting

emoblazeXD

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Set up page not working
« Reply #2 on: April 18, 2017, 08:01:10 AM »

I don't know about my Firmware version but I never update it. (I can't check it as I can't acess the page)
I am from India.

I am not sure but it says 12 Volt and the router one says 12 volt as well.

DSL
DLink - Dir 816
Dynamic
Download of 10 Mbps and Upload of 4 mbps
Yes Direct connection works great.
I did change the cable. I used 2 cables both gave same results.
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 43923
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: Set up page not working
« Reply #3 on: April 18, 2017, 12:00:38 PM »

hat ISP Modem Mfr. and model # do you have?

  • Check ISP MTU requirements, Cable is usually 1500, DSL is around 1492 down to 1472. Call the ISP and ask. Link>Checking MTU Values
  • For DSL/PPPoE connections on the router, ensure that "Always ON" option is enabled.
  • If the ISP modem has a built in router, it's best to bridge the modem. Having 2 routers on the same line can cause connection problems: Link>Double NAT and How NAT Works. Call the ISP and ask to see if the ISP modem can be bridged. To tell if the modem is bridged or not, look at the routers web page, Status/Device Info/Wan Section, if there is a 192.168.0.# address in the WAN IP address field, then the modem is not bridged. If the modem can't be bridged then see if the modem has a DMZ option and input the IP address the router gets from the modem and put that into the modems DMZ. Also check the routers DHCP IP address maybe conflicting with the ISP modems IP address of 192.168.0.1. Check to see if this is the same on the ISP modem, and if modem can't be bridged, change the DIR router to 192.168.1.1 or .0.254.
    Example of a D-Link router configured for PPPoE with ISP Modem bridged: PPPoE Configuration on a Router
Logged
Cable:200mb/10Mb>Motorola MB7420>COVR3902>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L,936L and 960L.
Go Here>Router Troubleshooting