• June 23, 2017, 11:51:15 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

This Forum Beta is ONLY for registered owners of D-Link products in the USA for which we have created boards at this time.

Author Topic: DSL-2740B connection speed declines over time  (Read 318 times)

FEY42

  • Level 1 Member
  • *
  • Posts: 1
DSL-2740B connection speed declines over time
« on: April 14, 2017, 04:11:21 PM »

My second 2740B is doing the same as the first.
First I can only achieve 3 Mbps since I live 10K' from the remote central office (RCO)
My line has been pruned all the way back to the RCO i.e it is in tip top shape.
I have a typical SNR of around 15.4db
My attainable speed is 5300+ Kbps
My rate is set to 3520 Kbps.
I have the latest firmware NA_2.06
I reboot the modem and I usually have 3 Mpbs
But 24 hours later is it down to 2.5 Mbps, another 24 hours and it is down to 2 Mbps, another 24 hours and it is down to 1.5 Mbps.
I reboot and it is back to 3 Mbps and the process starts over again.
I use testmy.net and run an hourly test from Lebanon, OR to either San Francisco or Los Angeles, same result.
Anybody have any clues?

Thanks, Fred
Logged

RYAT3

  • Level 10 Member
  • *****
  • Posts: 2024
Re: DSL-2740B connection speed declines over time
« Reply #1 on: April 14, 2017, 10:42:32 PM »

Is your unit hot?

Why are you on your second unit?
Logged

FurryNutz

  • Poweruser
  •   ▲
    ▲ ▲
  • *****
  • Posts: 42291
  • D-Link Global Forum Moderator
    • New DIR-890L Router with SmartConnect™ Technology
Re: DSL-2740B connection speed declines over time
« Reply #2 on: May 05, 2017, 11:37:18 AM »

Any status on this?

My second 2740B is doing the same as the first.
First I can only achieve 3 Mbps since I live 10K' from the remote central office (RCO)
My line has been pruned all the way back to the RCO i.e it is in tip top shape.
I have a typical SNR of around 15.4db
My attainable speed is 5300+ Kbps
My rate is set to 3520 Kbps.
I have the latest firmware NA_2.06
I reboot the modem and I usually have 3 Mpbs
But 24 hours later is it down to 2.5 Mbps, another 24 hours and it is down to 2 Mbps, another 24 hours and it is down to 1.5 Mbps.
I reboot and it is back to 3 Mbps and the process starts over again.
I use testmy.net and run an hourly test from Lebanon, OR to either San Francisco or Los Angeles, same result.
Anybody have any clues?

Thanks, Fred
Logged
Cable:100mb/3Mb>Motorola SB6183>DIR-880L>HP 24pt Gb Switch. 3xDGL-4500s,DIR-857,835,827,815,890L,880L,868L,865L,836L,826L,810L,685,657,3x655s,645,628,601,DNR-202L,DNS-345,DCS-933L and a Boxee.
Go Here>Router Troubleshooting